INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

«La Ganxet Pintxo de Reus és un gran esdeveniment on unim comerç, gastronomia i ciutat amb l’art de passejar»

La ruta de tapes, que celebra la seva 17a edició, tindrà lloc del 7 al 17 de novembre | L’esdeveniment col·laborarà amb iniciatives com la campanya de donacions del Banc de Sang, el Festival Accents o el Reus Teatre Musical
La Ganxet Pintxo de Reus celebra enguany la seva 17a edició | Adrià Morte

 

La Ganxet Pintxo celebra, del 7 al 17 de novembre, la seva 17a edició, vuit anys després de la seva arrencada l’any 2011. En aquesta ocasió hi participaran un total de 37 establiments dels quals 36 presentaran la seva tapa exclusiva mentre que n’hi ha un que oferirà un menú de Tapes. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha indicat que la Ganxet Pintxo «és un acte molt important per la ciutat» i que es tracta «d’un gran esdeveniment on unim comerç, gastronomia i ciutat amb l’art de passejar».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La tapa costarà, igual que en l’edició anterior, 3,5 euros i inclourà un quinto o una canya d’Estrella Damm. Cal recordar, que les tapes seleccionades es van presentar a la selecció prèvia realitzada al Mercat Central, el passat 7 d’octubre, en una sessió conduïda pels restauradors Jaume Solé, xef executiu de Port Aventura, i Josep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou.

 

Pel que fa a les votacions de les millors tapes se seguirà amb la mecànica tradicional. Es lliuraran els tres premis populars que atorgaran els clients per votació popular, els tres professionals que atorga el jurat d’experts i el premi Damm a la tapa que millor marida amb la seva. També s’atorgarà el Ganxet Llengua que premia l’establiment més sensible en l’ús de la llengua catalana i també el premi que lliura la DOP Siurana que reconèixer la millor tapa elaborada amb el seu oli.

 

 A tots ells, s’hi afegeix, en aquesta ocasió, el premi de la DOP Avellana de Reus a la millor tapa on sigui present la fruita seca de referència del territori.  A més, els establiments guanyadors de la ruta tindran l’oportunitat de participar en el certamen ‘La millor tapa de l’any’ que organitza Estrella Damm amb les millors creacions de les rutes que coordina arreu de Catalunya.

 

Imatge de la tapa 'Cor de Pizza' de l'establiment Batticuore | Adrià Morte

 

La presentació d’aquesta edició de la Ganxet Pintxo de tardor 2019 ha tingut lloc a l’establiment Batticuore on s’ha presentat el ‘Cor de pizza’. El responsable del local, Òscar Vallverdú, ha explicat que la tapa «es basa en el nostre producte estrella: la pizza. La massa, artesana, l’hem fet amb forma de cor i damunt hi té formatge cheddar, mozzarella, alfàbrega, avellana de Reus i oli Siurana»

 

La difusió de la ruta en forma paper es farà a través de la tradicional ganxeta, la guia que recull totes les tapes que s’ofereixen. Aquesta difusió es complementarà amb els diversos canals de promoció a facebook, instagram i twitter. I com sempre posem a disposició l’aplicació per a mòbils, l’APP de Gastronosfera, des d’on es podrà descarregar la guia en tota mena de suports digitals. A més, la ruta disposa, com sempre, de la seva pròpia pàgina web.

 

Les col·laboracions de la Ganxet Pintxo de Tardor 2019

Com és habitual, la Ganxet Pintxo estableix en cada edició diverses col·laboracions amb iniciatives de la ciutat. Un cop més, al Banc de Sang és un dels principals protagonistes. Tots els que vagin a donar sang rebran, per agrair la seva solidaritat, un val per a una tapa i una altra per assistir a l’esmorzar de la fira de l’oli. Núria Vilanova, representant del Banc de Sang ha indicat que a hores d’ara «les reserves són molt baixes, sobretot en grups negatius» i ha animat a tothom a què vingui a donar sang. 

 

La Ganxet Pintxo també promocionarà un dels concerts del Festival Accents 2019. En aquest cas, l’actuació d’Anna Roig i Alex Cassanyes, que es realitzarà el dissabte 16 de novembre al Teatre Fortuny. Per una altra banda, serà present en la difusió del Festival de cinema Memorimage que se celebra del 6 al 9 de novembre. Per acabar, també es promocionarà el festival Reus Teatre Musical que es fa el Teatre Bravium durant el segon cap de setmana de la ruta.

 

Sandra Capitán, portera del CF Reus Femení, és la protagonista del cartell de la 17a edició de la Ganxet Pintxo | Adrià Morte

 

El tret de sortida de la Ganxet Pintxo, dijous 7 de novembre

L’acte d’inauguració de la Ganxet Pintxo tindrà lloc el pròxim dijous 7 de novembre a l’establiment Sabana Reus, situat al carrer d’Eduard Toda 19. Sandra Capitán, portera del CF Reus Femení, serà la persona encarregada de donar el tret de sortida de la ruta. Tal com explica l’organització, la ruta «vol donar el seu suport a l’equip roig-i-negre atenent les peculiars circumstàncies d’aquesta temporada que fan, més necessari que mai, posar en valor la dedicació i l’entusiasme d’aquells que continuen referenciant, en l’imaginari col·lectiu, la històrica entitat mantenint la seva activitat competitiva».

 

Els concursos de la Ganxet Pintxo de Tardor 2019

En aquesta edició els participants de la ruta tindran l’oportunitat de jugar amb dues propostes habituals de caràcter lúdic i cultural. D’una banda el concurs d’Instagram per reconèixer la millor foto de la ruta difosa en aquesta xarxa social i, de l’altra, amb la complicitat del Centre de Normalització Lingüística, es torna a programar el concurs del Ganxet Mot amb l’objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics.

 

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus a través de l’agència Reus Promoció.

 

També et podria interessar interessar

 

Més notícies de la categoria Reus