La Ganxet Pintxo Tardor 2019 de Reus posa punt final amb el lliurament dels premis als establiments guanyadors

La Cambra de Comerç de Reus fa un balanç positiu de la ruta de tapes | La Ganxet Pintxo ha comptat amb la participació de 37 establiments
Imatge de la foto de família dels guardonats de la Ganxet Pintxo Tardor 2019 | Cedida

La Ganxet Pintxo Tardor 2019, que va tenir lloc del 7 al 17 de novembre, ha posat punt final amb el lliurament dels premis d’aquesta 17a edició als establiments guanyadors. Aquest dilluns a la tarda, l'organització de la ruta de tapes ha fet entrega de 10 guardons diferents repartits en sis categories: premi professional, premi popular, premi Damm, premi DOP Siurana, premi Avellana de Reus i premi Ganxet Llengua. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

En els dos primers casos, hi ha tres premis per a cada categoria. El premi professional l’atorga un jurat d’experts i en aquesta edició ha estat concedit a Les Taules del Giner per la tapa ‘Onada nòrdica’, a Ma.la.vita per ‘Carabassa in saor’ i ADN Sistaré per ‘Sembla que no hi sigui… Roig-i-negre’. Pel que fa als tres premis populars, que atorguen els clients per votació, han distingit al Museu del Vermut per ‘DOP va DOP ve, sardineta va sardineta ve’, la Txaranga per ‘Delícia txaranguera’ i La Comarcal-Bonàrea Restaurant de Reus per ‘Ravioli Ibèric’.

Per una altra banda, el premi DAMM se l’ha endut l’establiment Tapes i Tapes per ‘Nyoguis a la carbonara’ com a tapa que millor marida amb aquesta cervesa. El DOP Siurana, que reconeix la millor tapa elaborada amb el seu oli, l’ha guanyat Batticuore per ‘Cor de pizza’ i el DOP Avellana de Reus, a la millor tapa on sigui present la fruita seca de referència del territori, ha estat per Sora Experience i les seves ‘Gyozes mar i muntanya’.

Finamlent, l’establiment Lizarrán s’ha endut el premi Ganxet Llengua, impulsat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, com a establiment més sensible en l’ús de la llengua catalana, ja sigui en la retolació com en la comunicació amb el client. A més, enguany novament s'ha contribuït a difondre terminologia del sector de la gastronomia a través de 'L'enigma del Ganxet Mot', on s'han plantejat diversos enigmes lingüístics a través de les xarxes socials. Els encertants han gaudit de vals per degustar tapes de la ruta gratuïtament.

Imatge d'arxiu d'una edició de la Ganxet Pintxo | Cedida

Balanç positiu de la 17a edició de la Ganxet Pintxo

Cal recordar que en aquesta edició 17a edició de la Ganxet Pintxo, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus, han participat 37 establiments dels quals 36 han presentat les seves tapes i un altre ha ofert un menú de tapes. Des de l'any passat, el preu del pintxo més beguda és de 3,5 euros, un increment que va lligat a l'augment de la qualitat de les tapes servidores.

Des de la Cambra de Comerç de Reus s’ha fet un balanç positiu d’aquesta edició de la Ganxet Pintxo. L’ens cameral explica que els restauradors comparteixen aquesta visió i que el públic ha respost favorablement amb el nou model de ruta de tapes, que va augmentar el preu per oferir, expliquen, més qualitat i més quantitat a les tapes.

Per tal d'aconseguir aquest increment de la qualitat, dos xefs de referència van estudiar les propostes dels establiments participants abans de començar la ruta de tapes i van oferir diversos consells d'elaboració, presentació i concepció de la proposta.

"🔴URGENT: Obertura imminent de la residència d'Horts de Miró de Reus" "🎟 Els Mercats de Reus regalaran milers d’euros en vals de compra durant el Nadal"