El Gaudí Centre de Reus incorporarà una maqueta interactiva del Park Güell

Es preveu que l'espai estigui operatiu a finals del mes de març
L'alcalde Carles Pellicer i la regidora Montserrat Caelles presenten el nou espai | Ajuntament de Reus

 

El Gaudí Centre de Reus inaugurarà, d'aquí a unes setmanes, un nou espai interactiu dedicat al Park Güell. Es tracta d'una maqueta interactiva que permet explicar el muntatge de la 'Sala Hipòstila' de l'espai barceloní. A més, també s'instal·larà una aplicació audiovisual que permetrà que els visitants escullin entre tres clips audiovisuals diferents sobre la sostenibilitat, l'arquitectura i el pensament del parc.

 

El Park Güell de Gaudí amplia l'oferta del Gaudí Centre de Reus

Des de l'Agència Reus Promoció es vol incrementar la informació dels visitants sobre el Park Güell, millorar la didàctica de l'espai a través de les noves tecnologies i mantenir la capacitat d'atracció de visitants del centre neuràlgic del turisme a Reus. Ubicat a la segona planta, el nou espai formarà part de l'àmbit dedicat a les principals obres de Gaudí segons han explicat aquest dijous l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles.

   

  Es vol fer incís en tots els àmbits que es poden treballar a través del Park Güell que va dissenyar Gaudí. Els visitants podran conèixer en profunditat el sistema que va idear el genial arquitecte per recollir, emmagatzemar i distribuir l'aigua de pluja per aprofitar-la el màxim possible. A més, també es reserva un recurs audiovisual per aprofundir en els elements arquitectònics que va inventar el geni per tal que es pogués construir el parc.

   

  Vídeo explicatiu de la maqueta interactiva facilitat per l'Ajuntament de Reus

  La tecnologia interactiva i audiovisual

  L'aplicatiu audiovisual que s'ha utilitzat permet modificar o renovar els seus continguts de manera àgil, per tal que no calgui una gran inversió per mantenir actualitzada l'oferta d'aquest espai. Les empreses Digit i Intervento, totes dues de Barcelona, són les adjudicatàries del projecte, de 25.000 euros de pressupost i que està previst que es pugui posar en marxa a finals de març.

   

  La maqueta interactiva estarà feta de metacrilat; sobre l'orografia real del terreny es col·locarà un mòdul, que serà la base del muntatge. Es complementarà amb una pantalla de projecció audiovisual transparent. Pel que fa a l'aplicació audiovisual, els clips que escullin els visitants es projectaran des d'un monitor tàctil a la pantalla transparent. Els efectes visuals s'activaran des de dos projectors situats sobre la pantalla superior, damunt de la maqueta.

   

  El Gaudi Centre Reus de nit. | Jordi Olària

   

  El balanç del Gaudí Centre de Reus

  Des de l'Agència Reus Promoció s'han fet públiques les dades de visitants dels darrers onze anys de l'espai —va obrir portes el junt de 2007—. Fins al 31 desembre del 2018 hi han passat 746.152 persones, i s'ha convertit en l'espai turístic més visitat de la ciutat segons informa l'Ajuntament de Reus. Recorden que cada dos o tres anys s'hi han fet incorporacions notables per tal d'actualitzar l'oferta turística de l'espai.

   

  L'any 2009 es va incorporar 'Gaudí natura orignial', un muntatge expositiu que plasmava la inspiració que havia significat per a l'arquitecte la natura, i com havia reproduït elements naturals als seus dissenys. L'any 2012 es va obrir 'Sagrada Família 1882-2026, una mostra de l'evolució de la construcció del temple fins que estigui acabat, previsiblement, l'any 2026. Per últim, l'any 2015 va arribar 'Gaudí i el Modernisme', que obria l'òptica a tot el moviment arquitectònic i incorporava, també, la figura de Lluís Domènech i Montaner.