GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Gaudí Centre de Reus, un espai d'interpretació amb les últimes tecnologies

La principal novetat d'enguany d'aquest centre que rep 50.000 visitants a l'any de mitjana és la nova maqueta del Parc Güell
El Gaudí Centre és l'espai que més visites rep de Reus | Àngel Ullate

 

La ciutat de Reus disposa d'un centre d'exposició únic al món, es tracta del Gaudí Centre, l'únic espai que hi ha dedicat a la figura d'Antoni Gaudí i la seva obra. Fa dotze anys que aquest centre d'interpretació està obert, rep més de 50.000 visites a l'any i enguany presenta un seguit de novetats.

 

Nova maqueta del Parc Güell

Les novetats d'aquest any estan protagonitzades pel canvi de la maqueta del Parc Güell de Barcelona, que és un dels equipaments de més èxit del qual disposa el Gaudí Centre. Des de l'obertura del museu que aquesta maqueta no es canviava i enguany es convertirà en una mostra amb un format més interactiu i actual.

 

És l’únic centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de Gaudí | Àngel Ullate

 

La regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caelles explica a TarragonaDigital, que «hem fet una gran inversió en la maqueta perquè s'adapti als equipaments que hi ha als museus d'altres països, que són més interactius i d'última tecnologia». 

 

Caellas afegeix que «la maqueta és un tipus d'equipament adaptat a la diversitat de públics, atractiu per tota mena d'edats donades les seves característiques».

 

El col·lectiu de la tercera edat són un dels principals grups de turistes | Àngel Ullate

 

Nova il·luminació del Gaudí Centre

Un altre canvi és la façana del Gaudí Centre, enguany s'ha reformat tota la instal·lació lumínica i ara presenta un nou sistema de llums de colors. L'objectiu és poder manejar-la amb facilitat per commemorar aquells dies que siguin reivindicatius per alguna cosa, ja que permet escollir el color que identifica aquesta reivindicació i enlluernar la plaça del Mercadal amb aquell color.

 

El Gaudí Centre, un espai interactiu

Caellas defineix el Gaudí Centre com «un museu no pròpiament dit que només mostra els continguts, sinó que és un espai experiencial on es poden tocar els elements exposats». «Un lloc on s'explica la vida i obra d'Antoni Gaudí amb formats divertits, frescos i entenedors», afegeix. 

 

El Gaudí Centre és l'espai turístic que més visites rep a l'any de Reus. El període del 2018 va tancar l'any amb 57.748 visites sent el principal atractiu pels turistes de la ciutat. Els mesos de més afluència de visitants van ser el maig, amb 7.816 visites, seguit del mes d'abril, amb 7288 i l'agost, amb 6.909 persones que van visitar el centre.

 

 

Les maquetes són la representació de les obres de Gaudí | Àngel Ullate

 

Multitud d'activitats en un museu

D'altra banda el Gaudí Centre no només és la seu que plasma la vida de l'arquitecte Antoni Gaudí, sinó que s'hi desenvolupen diverses iniciatives en paral·lel. Es realitzen multitud d'activitats, tallers infantils, visites teatralitzades i altres iniciatives enfocades a un públic infantil però també aptes pels adults.

 

El Gaudí Centre també és la principal seu turística de Reus | Àngel Ullate

 

Roseta Mauri protagonista Gaudí Centre

Enguany, amb motiu de l'any Roseta Mauri a Reus, la dansa agafarà el protagonisme en les 'Nits al Museu'. A les visites teatralitzades al Gaudí Centre la dansa estarà present. La gerent del Gaudí Centre, Marta Vilalta, explica que «el contingut extraordinari és una dinamització en l'àmbit cultural». «Es realitzen visites teatralitzades i micro teatre acompanyat de música», afegeix.

 

Importància del públic infantil

Marta Vilalta explica que «des del museu també li volem donar importància al públic infantil, per aquest motiu adaptem les visites als infants». El Gaudí Centre ofereix un programa pedagògic adreçat a les vistes dels centres educatius, de primària i secundària. A més, ha estat dotat del segell de Turisme Familiar de la Generalitat de Catalunya.

 

Els visitants poden visitar el centre amb una audio guia | Àngel Ullate

 

S'han dividit els programes en tres projectes. El 'Ral·li', on els professors han estat dotats prèviament del material previ per treballar-ho a classe. El 'Hello i Bonjour Gaudí', visites en altres llengües per secundària dirigides pel seu professorat que han treballat prèviament els continguts.

 

Tallers infantils complementen el Gaudí Centre

D'altra banda, una de les activitats més rellevants es porta a cap el segon diumenge de cada mes. El centre ofereix un taller familiar on els pares amb els infants poden visitar l'espai acompanyats d'un monitor, que al final els hi realitza un taller dinàmic als més petits.

 

Al museu hi ha la presentació d’objectes relacionats amb Gaudí i Reus | Àngel Ullate

 

Durant les festes nadalenques i dates senyalitzades també es realitzen tallers infantils amb la vida i obra de Gaudí com a protagonistes. Un exemple és durant el Nadal que posen un servei de ludoteca infantil.

 

El Gaudí Centre en constant modernització

De cara a enguany i els pròxims anys Montserrat Caelles explica que «estem treballant en la revisió dels continguts per adaptar-los a les últimes tecnologies i modernitzar el centre». «Estem pendents de les tendències dels museus internacionals de com evolucionen». Però el principal projecte que realitzaran serà l'adaptació de tot el Gaudí Centre amb llum led.