ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Les visites escolars es consoliden al Gaudí Centre i acaba el curs amb un balanç positiu

Gairebé uns 6.000 alumnes han visitat el Gaudí Centre durant el curs acadèmic 2018-2019, això suposa un increment del 3%
Alumnes d'arreu de l'Estat espanyol i d'altres països han visitat el Gaudí Centre de Reus | Cedida
 

Al llarg d'aquest curs escolar 2018-2019, un total de 5.815 alumnes repartits en 201 grups han passat pel Gaudí Centre de Reus. Aquesta xifra suposa un increment del 3% respecte al mateix període de l'any passat i consolida el projecte didàctic del centre. Pel que fa a les procedències dels grups escolars que han visitat el Gaudí Centre se segmenten de la següent manera: un 16% dels visitants són alumnes de Reus; un 30% dels alumnes han vingut d'arreu del territori de Catalunya fins al Gaudí Centre; un 1% són alumnes de la resta de l'Estat espanyol; i, finalment, un 53% són nens i nenes d'altres països estrangers.

 

Del total d'alumnes de Catalunya, un 69%, procedia de les comarques de Tarragona, un 19% de les comarques de Barcelona i un 12% de Lleida. A l'hora de valorar les dades, es constata el notable increment dels estudiants de la demarcació de Barcelona que, majoritàriament, passen tot el dia a la ciutat de Reus i combinen la visita amb la Ruta guiada del Modernisme. Finalment, destacar que el grup d'estudiants estrangers és el més nombrós al Gaudí Centre, amb gairebé 3.000 visitants. El mercat escolar francès continua sent molt important per a l'equipament dedicat a Gaudí i ha experimentat un increment del 18% respecte al mateix període de l'any passat. 

 

Aprendre sobre Gaudí i sobre el Modernisme més enllà dels llibres

El projecte didàctic del Gaudí Centre permet descobrir la figura i l'obra de Gaudí des d'un punt de vista pedagògic per mitjà d'una visita amena i participativa amb continguts adaptats a cada cicle: 

 

  • Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària. Els alumnes, disfressats d'època, assumeixen el paper dels personatges més rellevants de la vida de Gaudí. D'aquest amanera, a través d'un joc d'empatia, coneixen Gaudí, tot potenciant els aspectes més rellevants de la seva vida i la seva obra. 

 

  • Cicle Mitjà i Superior de primària. Organitzats en grups, els alumnes treballen la vida i l'obra de l'arquitecte amb diferents imatges i frases. En aquest cas, es combina l'explicació del monitor amb un joc de descoberta en què els alumnes són els protagonistes. 

 

  • ESO i Batxillerat. Amb l'activitat «Rally», i amb el suport de diferents textos i imatges, busquem la complicitat dels alumnes. Un joc participatiu amb un itinerari per descobrir la vida de Gaudí, el seu aprenentatge i la genialitat de la seva obra en el context de la revolució industrial i el Modernisme. 

 

  • Hello Gaudí!/Bonjour Gaudí! Els programes didàctics «Hello Gaudí!» i «Bonjour Gaudí!» es fonamenten en l'aprenentatge i el desenvolupament de la comprensió lectora, la comprensió oral i l'expressió escrita de la llengua anglesa i francesa de manera lúdica. 

 

Les dades estadístiques demostren la consolidació i el bon funcionament del projecte didàctic del Gaudí Centre i reforcen l'objectiu de l'Agència d'apostar per aquest servei educatiu.