ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

La Generalitat de Catalunya protegeix els elements de fusteria de la botiga de la Casa Navàs de Reus

Són una quinzena d’objectes d’estil modernista dissenyats per l’arquitecte reusenc Lluís Domènech i Montaner
La botiga de la Casa Navàs declarada Bé Cultural d'Interès Nacional | Facebook Casa Navàs

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat modificar la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, de la Casa Navàs de Reus per tal d’ampliar la llista de béns mobles vinculats al monument. En concret, ha aprovat protegir els elements de fusteria de la botiga de la casa en considerar que «formen part inseparable del monument històric». Aquests elements, igual que l’edifici, són d’estil modernista, amb disseny original de l’arquitecte reusenc Lluís Domènech i Montaner i van ser realitzats entre 1902 i 1905.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El conjunt està format per quinze objectes, entre els quals hi ha la porta d’entrada des del carrer de Jesús, de vidre amb marc de fusta i maneta de ferro; prestatgeries de fusta que cobreixen totes les parets de l’edifici; passeres de fusta; la barana de les passeres, de ferro; els suports de ferro de les llums; quatre escales de caragol; dos mobles; tretze taulells amb cantells motllurats i suport metàl·lics; una caixa forta de ferro; un mirall tríptic o un moble arxivador de fusta decorat amb motius vegetals.

Cal recordar, que el passat mes de juliol la Generalitat de Catalunya va declarar la botiga de la Casa Navàs, Bé Cultural d’Interès Nacional. Si bé l’edifici modernista ja gaudia d’aquesta catalogació, quan es va fer l’any 1991, la planta baixa va quedar arxivada i no es va incloure en la declaració. Anys més tard s’ha reobert l’expedient fins que el Govern va decidir incloure’l el mes de juliol. 

Botiga Casa Navàs Reus | Miguel Cabrerizo
 

La botiga va abaixar la persiana al gener de l'any 2018

La botiga Sucesores de Joaquim Navàs, estava situada a la planta baixa de la Casa Navàs i era gestionada per la família Blasco Font de Rubinat. L'activitat de la botiga es va iniciar l'any 1905 i, a finals de l'any 2017, l'empresari Xavier Martínez va passar a ser-ne el propietari. Al gener de l'any passat, la botiga va tancar definitivament i va abandonar tota la seva activitat comercial. L'emblemàtic negoci va tancar les portes després de més de 110 anys de la seva posada en marxa on venia, principalment, roba i teixits de la llar.

"🚨 CAÇATS IN FRAGANTI 2 lladres amb 30 antecedents robant de matinada a Reus" "⛔ Convertiran en zona de vianants un carrer del centre de Reus durant el Nadal"