La germandat de Sant Josep Obrer de Reus restaura un dels passos de Setmana Santa

S’han adequat i millorat els fanals del pas de la ‘Primera Caiguda de Jesús’
Setmana Santa Reus 2016: Processó del Sant Enterrament | Laia Solanellas

Durant la pròxima Setmana Santa de Reus, que tindrà lloc entre el pròxim 5 i 12 d'abril, el pas de la ‘Primera Caiguda de Jesús’ desfilarà en processó amb els quatre fanals restaurats, els quals van ser forjats originalment pel mestre artesà reusenc de fama internacional Josep Barriach. El grup escultòric d’aquest misteri i els seus fanals, propietat de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus (RCPSNSJ), van ser cedits a la Germandat de Sant Josep Obrer l’any 1998. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La restauració, sufragada íntegrament per la Germandat de Sant Josep Obrer, consisteix en la neteja, consolidació i reposició dels elements deteriorats al llarg dels anys, l'emprimació de resina epoxi, el ressanat del daurat i la nova il·luminació, entre altres actuacions. Tanmateix, també es substituiran els vidres deteriorats.

La Germandat de Sant Josep Obrer acompanya, des de l’any 1998, el misteri de la ‘Primera Caiguda de Jesús’ en la Processó Penitencial del Dimecres Sant i en la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. A més, el grup escultòric en el seu conjunt resta al culte durant tot l’any, en espais propis, a la Parròquia de Sant Josep Obrer. El pas és obra de l’escultor Joan Sotoca Montserrat; vinculada originalment al gremi del Metall, va estar uns anys sense sortir i és per això que l’any 1997 va ser necessària la seva reparació, en mans del fill del mateix artista. L’any 2009 va ser restaurat a l’Escola d’Art de Tortosa, depenent de la Diputació de Tarragona.

El cost de la restauració l'ha assumit íntegrament la Germandat de Sant Josep Obrer de Reus | Cedida

La restauració, iniciativa de la Germandat de Sant Josep Obrer, ha estat molt ben acollida per la Reial Congregació de la Puríssima Sang, la qual ha validat la intervenció després d’analitzar-se la viabilitat tècnica. L’encarregat de dur a terme els treballs és el restaurador Aleix Vall, de Taller Vall. Creació, Conservació i Restauració, de Reus. 

El pròxim 22 de març de 2020, Quart Diumenge de Quaresma, i en el context de la celebració del dia de la Germandat de Sant Josep Obrer a la Parròquia del barri homònim, es realitzarà la presentació de la restauració. En el següent enllaç es poden consultar tots els actes i processos de la Setmana Santa 2020 de Reus. 

"☺ GRAN NOTÍCIA: L'innovador aparell fet a Reus que canviarà la vida dels malalts renals" "👏 La nova mesura d'humanització de l'Hospital de Reus per als infants de pediatria"