GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Gestió Alimentària de Reus rep pots de compota, fonoll i caixes d'espinacs de la Fundació Espigoladors

Dimecres s'organitza una espigolada de bròquil
La Fundació Espigoladors ha donat pots de compota de poma, fonoll i espinacs | cedida

 

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, ha rebut 450 kg de fonoll i 25 caixes d’espinacs procedents d'una en un camp de Cambrils per la Fundació Espigoladors, una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari a partir de la recollida de fruites i verdures de la pagesia local que són descartades del circuit comercial.

 

Per a aquest dimecres, 6 de maig, està programada una nova espigolada, que en aquesta ocasió serà de bròquil. A més, la fundació també ha donat 1.000 pots de compota de poma. Tots aquests productes s'inclouran en els lots d'aliments repartits per la Xarxa de Distribució d'Aliments i en les carmanyoles repartides pel Menjador Social de Reus destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat.

 

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus col·labora amb les espigolades derivant-hi persones registrades per fer de voluntàries durant l'actual situació d'emergència social i sanitària i el Taller Baix Camp encarregant-se del transport del producte recollit.

 

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta nova col·laboració: «La Fundació Espigoladors fa anys que, com el programa de Gestió Alimentària, treballa per evitar el malbaratament alimentari i també ho fa oferint feina a persones amb dificultats d'inclusió. Per això, espero que aquesta col·laboració, que ja tenia algun precedent puntual, ara s'estableixi de manera continuada. A més d'agrair aquest suport a la fundació, també vull donar les gràcies a les persones que participen en les espigolades. Iniciatives solidàries com aquestes demostren que entre tots ens en sortirem».

 

Busquen voluntaris per l'espigolada de dimecres

De cara a la nova espigolada de bròquil d'aquest dimecres, es farà entre les 9.30 i les 12.30 hores a Cambrils, i es necessiten entre 10 i 15 persones voluntàries. Les persones que hi vulguin participar, s'han d'inscriure a través d'un formulari i han de complir diversos requisits, com ara disposar de vehicle privat, dur mascareta i guants de treball o mantenir la distància de seguretat.