Nit de pluges intenses a Reus, sense grans destrosses

Tot i que van caure més de 100 litres per metre quadrat i malgrat el tall de carrers i els problemes de circulació de la nit, aquest matí la ciutat ja funcionava amb normalitat

El temporal viscut aquesta nit passada a l'àrea metropolitana de Tarragona ha afectat molt principalment la Conca de Barberà, on hi ha dues persones desaparegudes, immobles arrasats i carreteres inutilitzades. Al Baix Camp, Cambrils se n'ha endut la pitjor part, i l'Hospitalet de l'Infant i Miami Platja o les muntanyes de Prades també n'han patit els efectes.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Reus s'ha despertat amb terra i pedres en alguns carrers i les entrades a la ciutat col·lapsades, però sense danys personals o materials de consideració segons la informació de què es disposa ara mateix. Hi han caigut més de 100 litres, i durant el temporal sí que hi va haver carrers, avingudes i places inundades. La Guàrdia Urbana informa d'una desena d'actuacions entre les sis tocades de la tarda i les dotze de la nit, i una quarantena en el conjunt de l'episodi de pluges.

El Pont d'accés al Barri Gaudí, una de les zones de la ciutat més afectades | Cedida

Es treballa per tornar a la normalitat

A més de set punts s'han detectat i ajudat vehicles i conductors atrapats, i tres situacions concretes amb vehicles amb danys pel temporal. A tres quarts de cinc de la tarda, quan tot just començava, la caiguda d'un arbre al camí de Tarragona va afectar un vehicle. A tres quarts de set, amb el temporal acostant-se al seu punt àlgid, al raval de Sol i Ortega, una tapa de clavegueram es va aixecar impactant contra un cotxe.

El fang era visible aquest matí en nombrosos carrers i vies de circulació de la ciutat | Jordi Olària

El de més consideració s'ha produït vora tres quarts d'una de la matinada al carrer dels Flequers, un conductor ha perdut el control del vehicle i s'ha accidentat; sortosament, el conductor ha resultat il·lès, però el vehicle s'ha incendiat i ha acabat totalment calcinat. Aquest matí, les tasques per retornar la ciutat a la normalitat se centren a l'avinguda del Comerç, on la Guàrdia Urbana dona pas alternatiu a l'altura de la Boca de la Mina, als ponts d'accés a la urbanització de Sant Joan, al barri Gaudí i a Mas Abelló, i al camí de Riudoms, a l'altura del parc de la Festa.

La Boca de la Mina de Reus | Jordi Olària

Nit intensa a Reus, sense grans destrosses

La nit no ha estat del tot plàcida a la capital del Baix Camp. Punts com el pont del barri Gaudí, que segueix esperant una actuació estructural per part d'Adif, han requerit l'actuació tant de la Guàrdia Urbana com de Protecció Civil, fos per reordenar el trànsit i prohibir circular per les zones inundades, o bé per ajudar als conductors que s'havien quedat al mig de carrers i avingudes i no podien moure el vehicle.

La Guàrdia Urbana ha treballat de valent aquest matí a les zones més afectades pels aiguats | Jordi Olària

L'avinguda del Comerç i la dels Jocs Olímpics també van ser dos dels carrers de la ciutat on l'aiguat es va fer notar més, però no els únics. Al polígon AgroReus es va interrompre el trànsit per la inundació d'una de les rotondes, i vies com el passeig de Misericòrdia o l'avinguda dels Països Catalans van veure baixar autèntiques riuades per la calçada que normalment transiten els cotxes.

La Plaça de la Patacada | Jordi Olària

Espais com la plaça de la Patacada va acumular un volum d'aigua considerable, una situació que, afirmen els veïns de la zona, es produeix cada vegada que plou amb força. Els més de 100 litres que han caigut entre la tarda i la matinada passades han tornat a formar algun escórrec al passeig de la Boca de la Mina, que es troba immers en les obres que han de donar-li una nova fesomia i un millor drenatge per evitar-ho.

"👻HALLOWEEN: La Palma de Reus es converteix en un passatge del terror" "❗🌧ALERTA: Llargues cues a la T-11 per tasques de neteja a la calçada"