ATENCIÓ

Quatre cotxes xoquen a l'A-27 a la Pobla de Mafumet

El Gremi de la Construcció al Baix Camp demana licitacions adaptades als preus reals

Acusen l'Ajuntament de Reus que els projectes d'obres es liciten a un preu massa baix
Imatge d'unes obres a la rotonda a la plaça de Villaroel a Reus | Cedida

 

El Gremi de la Construcció del Baix Camp es queixa de les condicions que presenten algunes licitacions públiques que es treuen a concurs. Denuncien que gran part d'aquestes licitacions estan per sota del preu de cost de l'obra, fet que provoca que diversos projectes públics s'hagin quedat sense empresa que els realitzin.

 

Els preus pels quals es liciten alguns projectes no afavoreixen a les empreses explica el gremi, ja que són tan inferiors que no permeten assegurar que l'obra es realitzi en bones condicions. Amb els pressupostos dels projectes les empreses no poden pagar als seus treballadors ni comprar bon material per les obres, això provoca que el projecte no es pugui fer amb la total eficàcia, i en ocasions amb el temps s'ha d'arreglar, segons assegura el gremi en un comunicat enviat als mitjans.

 

Millora de la pavimentació de la plaça del Mercadal a Reus, en una imatge d'arxiu | Cedida
 

Reclamen licitacions adaptades als preus reals

El Gremi de la Construcció del Baix Camp demana que l'Ajuntament de Reus, en el moment de treure a licitació els projectes tingui en compte la situació límit que pateixen les empreses de la construcció. A més destaca que no només afecta al sector de la construcció, sinó a tota la ciutadania que veu com les obres no es fan en bones condicions per la manca de pressupost o amb endarreriments constants.

 

Imatge de la roda de premsa de presentació del Centre Social El Roser | TarragonaDigital.com

 

El Centre Social del Roser, un projecte afectat

Des del Gremi de la Construcció del Baix Camp exemplifiquen la problemàtica amb el projecte del Centre Social del Roser de Reus, el qual es va quedar desert en la fase de licitació perquè cap empresa del territori va decidir participar. El cost del projecte era tant inferior que des de l'Ajuntament de Reus van haver de proposar una altra licitació amb un preu més elevat, amb la qual finalment es va poder portar a cap el projecte.

 

Com aquest hi ha diversos exemples, explica el gremi en un comunicat. Un altre és el del Complex Esportiu de la Pastoreta, el qual es va presentar a licitació el projecte d'ampliació dels vestidors i que també va quedar desert. En un principi el projecte va sortir amb un pressupost de 196.000 euros, on cap empresa es va interessar i posteriorment, va tornar a sortir a licitació amb 269.000 euros i en aquesta ocasió fins a vuit empreses es van interessar.