GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La guanyadora del Gaudí ‘L’última verge’ inaugura el Festival Breus 2019

El Teatre Bartrina de Reus acollirà el Festival de Cinema Curt Europeu fins aquest divendres
Públic a la inauguració del Festival Breus 2019 | Cedida

 

El Festival Breus 2019 va donar el tret de sortida el vespre del dijous 21 de març. En la projecció inaugural tots els assistents van poder gaudir de tres curts dels més de 40 curtmetratges que s'esperen en els pròxims dies. L'acte va ser presentat per la periodista i escriptora reusenca, Anna Priscila Magriñà, qui va marcar les peces audiovisuals com una eina més per descobrir noves històries. 

 

També hi va intervenir el director artístic del festival, Sergi Prat, qui va aprofitar el seu parlament per reivindicar els curts com «una eina per crear i debatre sobre la nostra societat» i va remarcar la importància de festivals que «permeten el consum d'aquestes peces audiovisuals». A l'acte també hi va assistir la regidora de Cultura, Montserrat Caelles.

 

'L'última verge', entre els curtmetratges inaugurals

Després de diversos intercanvis i jocs amb el públic es van reproduir els tres curts que van inaugurar el programa del Festival Breus 2019. Primerament es va projectar el curtmetratge '9 passos', de Marisa Crespo i Moisés Romera, i seguidament 'Via cruxis' d'Ignasi López Fàbrega.

 

La peça guanyadora del premi Gaudí 'L'última verge', de Bàrbara Farré, va ser l'encarregada de concloure la nit. El curtmetratge narra la història de la Sara, una nena de tretze anys amb la necessitat d'abandonar la seva innocència per endinsar-se en el món adult i, així, encaixar dins del seu grup d'amigues. Envoltada per un món guiat per l'aparença, la Sara es veurà obligada a forçar la seva voluntat i convertir-se en una víctima més de la societat.

 

Festival Breus 2019

El Festival de Cinema Curt Europeu està organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. 

 

L'esdeveniment té com a objectiu donar continuïtat a la relació del públic reusenc amb el curtmetratge. El festival conclourà divendres 23 de març al Teatre Bartrina de Reus i l'entrada és gratuïta per tothom qui desitgi assistir-hi.