ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Cada dos dies s’enxampa un conductor conduint sota els efectes de l’alcohol a Reus

La Guàrdia Urbana de Reus va obrir fins a 202 expedients l’any 2018 | La majoria de denúncies són per conduir sobrepassant els 0,50 mg/l
Imatge d'arxiu d'un agent de la guàrdia urbana en una prova d'alcoholèmia | Guàrdia Urbana Reus

Cada dos dies s’enxampa un conductor per conduir sota els efectes de l’alcohol a Reus. Segons les dades que corresponen als ‘Expedients de Multes iniciats per la Guàrdia Urbana a la ciutat de Reus’ l’any 2018 el cos municipal de seguretat va imposar 202 denúncies a conductors per superar la taxa d’alcohol permesa. Pel que fa al 2019, fins a 31 d’octubre s’han obert 162 expedients.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Dels 202 expedients que es van imposar l’any 2018 cal destacar que més de la meitat, 139, corresponen a aquells en què el conductor és sancionat per «conduir un vehicle amb una taxa d’alcohol en aire espirat superior a 0,25 mg/l, que és la reglamentàriament establerta, sobrepassant els 0,50 mg/l». Aquesta és una infracció que es pot trobar en l’article 20 del Reglament General de Circulació i està tipificada com una infracció de caràcter mig greu

Per una altra banda, l’any 2018 també es van obrir 63 expedients per «conduir un vehicle amb una taxa d’alcohol en aire espirat entre 0,29 mg/l fins a 0,50 mg/l». Els mesos més conflictius van ser els de l’inici d’any quan es van obrir, pels dos tipus d’infraccions, 22 expedients al gener, 21 al febrer i 22 al març. A més, també cal destacar que es van obrir fins a 23 expedients per «no sotmetre’s a les proves d'alcoholèmia», ja sigui com a responsable en un accident de circulació, com a implicat directament com a possible responsable d’un accident o en un control preventiu a les proves de detecció alcohòlica.

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana de Reus de la Unitat de Seguretat Viària | Cedida

Enguany ja s’han obert 162 expedients a conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol

El portal Reus Open Data disposa de les dades actualitzades fins a l’1 de novembre del 2019. Des del gener fins a l’octubre d’aquest any la Guàrdia Urbana de Reus ha obert 162 expedients a conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol, això representa catorze menys que en el mateix període que l’any passat. 

De la mateixa manera que el 2018, la dinàmica es repeteix i més de la meitat dels expedients (99) es van obrir per «conduir un vehicle amb una taxa d’alcohol en aire espirat superior a 0,25 mg/l, que és la reglamentàriament establerta, sobrepassant els 0,50 mg/l». La resta (63) per «conduir un vehicle amb una taxa d’alcohol en aire espirat entre 0,29 mg/l fins a 0,50 mg/l». 

Pel que fa als mesos més conflictius, al mes de març es van obrir 23 expedients, el segueixen el juny amb 20 i l’agost amb 17. A hores d’ara, durant aquest any 2019 també hi ha hagut 9 conductors que s’han negat a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia segons les dades del portal Reus Open Data.

En cas d'accident, a partir de 0,40 mg/l és considerat delicte contra la seguretat viària

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d'accident. Pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa.

També et podria interessar

"👏 Declaren els mobles de fusta de la Casa Navàs de Reus Bé Cultural d'Interès Nacional" "🚨 CAÇATS IN FRAGANTI 2 lladres amb 30 antecedents robant de matinada a Reus"