La Guàrdia Urbana de Reus posa més de 200 denúncies per molèsties per sorolls aquest 2020

Gairebé tres quartes parts dels casos es produeixen a l'interior dels domicilis
Més de dues-centes denúncies per incivisme en tan sols mig any. | cedida
 

La Guàrdia Urbana de Reus ha publicat aquest divendres 7 d'agost les dades relatives als set mesos que portem de 2020 respecte al total de denúncies efectuades per incompliments de l'Ordenança de Civisme i per generar sorolls que causen molèsties als veïns. Es tracta de més de dues-centes denúncies, en concret, 214, que preveuen sancions de fins a 600 euros.

Les dades espanten, sobretot el fet que el setanta per cent de les actes aixecades a la ciutat de Reus, 151, han estat motivades per sorolls i molèsties a l’interior de domicilis. La resta, 63 denúncies, s'han posat per incidents d’incivisme a la via pública. Totes elles s’emmarquen en la política de proximitat del cos i en l’objectiu de treballar per aconseguir la convivència pacífica i cívica de la ciutadania, i responen a l'ordenança cívica, que obliga a respectar el descans i la convivència, especialment en horari nocturn.

La Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes treballa per a evitar aquests casos

En aquest sentit, més enllà de la resposta immediata davant els actes d’incivisme, la Guàrdia Urbana incideix en els conflictes comunitaris i veïnals a través de la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes. Aquest grup gestiona uns dos-cents casos cada any, la majoria dels quals són conflictes comunitaris, i treballa per la prevenció dels conflictes socials i la seguretat ciutadana a través de la promoció del civisme i la convivència. Els seus objectius són la resolució de problemàtiques mitjançant la mediació entre les parts, el restabliment de vincles i la millora de la convivència ciutadana.

"Pellicer, contra el «saqueig» dels superàvits municipals per part de la Moncloa" "POLÈMICA: Els treballadors de Reus Transport denuncien incompliments en el conveni"