La Guàrdia Urbana de Reus aixeca més de 2.700 actes per consumir alcohol o orinar al carrer

També per altres actes incívics com embrutar el carrer o molèsties per sorolls
Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus. | TarragonaDigital

 

La Guàrdia Urbana de Reus continua treballant contra l'incivisme als carrers de la ciutat. Segons ha informat el cos policial, aquest 2019 ja ha aixecat 2.773 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn. Les actuacions incíviques penalitzades per la Guàrdia Urbana durant els primers deu mesos d'aquest any són per consumir alcohol a la via pública, amb 1.119 actes; 777 actes per orinar al carrer; 105 per embrutar la via pública, i 74 per molèsties per sorolls. Durant el mateix període de l'any passat se'n van aixecar 2.023.

 

Fent un cop d'ull a les xifres dels anys anteriors, s'observa com el cos municipal de seguretat ha reforçat, en els darrers anys, els controls de civisme als carrers de Reus. L'any 2018 es van aixecar un total de 2.557 actes; el 2017 se'n van aixecar 922; el 2016, 1.557; es van aixecar 728 actes el 2015, i 581 el 2014. Aquest increment de la xifra de controls de la Guàrdia Urbana no ve motivat per un increment de la quantitat d'actituds incíviques a la ciutat, sinó per la voluntat del govern municipal de Reus de donar resposta a les demandes dels ciutadans, per tal d'acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties.

 

La majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública.

"🔥 AQUESTA NIT: Onada d'incendis en contenidors a Reus" "✝ AGENDA: Ja es coneixen les noves dates per les visites nocturnes al Cementiri de Reus"