La Guàrdia Urbana de Reus aixeca un miler d’actes contra el consum d’alcohol al carrer

El cos municipal de seguretat ha augmentat el nombre de denúncies per actituds incíviques | L’Ajuntament de Reus ha ingressat, a data d'avui, prop de 300.000 euros en sancions de l’ordenança de civisme
La Guàrdia Urbana de Reus recorda que miccionar o consumir alcohol a la via pública és un incivisme que comporta multes | Cedida

 

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 982 actes en el que portem d’any 2019 contra el consum d’alcohol a la via pública. El cos municipal de seguretat, tal com indica l’Ajuntament de Reus, «manté la pressió policial contra l’incivisme» i ja ha efectuat 2.467 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn. Això representa un augment respecte al mateix període de l’any passat quan es van aixecar 1.781 actes per incivisme. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Segons el consistori, l’increment del número de controls de la Guàrdia Urbana ve motivat per «la voluntat del govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals». El consum d’alcohol a la via pública genera queixes de sorolls i deixalles.

La majoria dels comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. Tal com assenyala l’Ajuntament de Reus, «la Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública».

Consumir alcohol i miccionar a la via pública, els actes incívics més denunciats

A hores d’ara, consumir alcohol (982) i miccionar a la via pública (696) han estat els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, seguits per embrutar la via pública (93) i molèsties per sorolls (73). Per tot plegat, un total de 2.467 actes en el que portem d’any. De fet, les xifres demostren com el cos municipal de seguretat ha reforçat els controls de civisme en els darrers anys: 2.557 al 2018,  922 al 2017, 1.557 al 2016, 728 al 2015 i 581 al 2014.

Gairebé 300.000 euros recaptats amb l’ordenança de civisme

En el que portem d’any 2019, l’Ajuntament de Reus ha ingressat 297.437,76 euros en multes de l’ordenança de civisme. Així ho diu el portal Reus Open Data. Aquesta xifra supera la recaptació total de l’any 2018 que es va situar en 239.863,99 euros, el que suposa un increment d’un 24% quan encara han de finalitzar els mesos d’octubre, novembre i desembre.

També et podria interessar

"🚔 Enxampat un cambrilenc conduint per Reus multiplicant per 4 la taxa d'alcohol" "⚫Greu una nena de 8 anys atropellada pels Mossos a Reus"