La Guàrdia Urbana de Reus clausura un concert de migdia del Reus Blues

L'Ajuntament demana disculpes i assumeix manca de coordinació entre departaments
Porta d'El Racó de la Palma | El Racó de la Palma

 

Les queixes d'un veí van acabar, diumenge passat, amb la cancel·lació d'un concert a dos quarts de tres del migdia. En el marc del Festival Reus Blues, Vadó Blues Trio va tocar a dos quarts de dues del migdia de diumenge a la terrassa del Racó de la Palma, i van haver d'acabar mitja hora abans del previst. Una patrulla d'agents de la Guàrdia Urbana va fer aturar l'actuació després que un veí es queixés que la música no deixava dormir els seus fills.

Segons han explicat a TarragonaDigital fonts de l'AMCA —Associació de Música Creativa Actual—, l'entiat organitzadora, els van demanar el permís d'actuació, i els van respondre que no tenien un document per aquell concert en concret perquè es tracta d'un festival amb un conveni amb l'Ajuntament que ja inclou la llicència per a les actuacions.

Crítiques del grup i el públic del Racó de la Palma

A través de les xarxes socials, tant el grup que tocava com algunes de les persones que hi assistien de públic, han mostrat el seu desconcert o la seva oposició a la cancel·lació del concert. Alguns dels assistents, a través de les xarxes socials, han mostrat la seva sorpresa i indignació pel fet que se suspengués un concert de blues en ple migdia per queixes per soroll. Vadó Blues Trio ha penjat, a facebook, una versió de la cançó de Quico Pi de la Serra 'Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol'.

L'Ajuntament admet descoordinació

Les mateixes fonts de l'AMCA expliquen que unes hores després van poder parlar amb responsables de la regidoria de Cultura per fer-los coneixedors dels fets, i també van acabar parlant amb comandaments de la Guàrdia Urbana per aclarir la situació. El resultat de tot plegat és que el festival pot seguir endavant sense impediments, i que l'acta que es va aixecar diumenge passat quedarà arxivada perquè hi reflecteix una falta de llicència que no és certa.

Pel que fa al govern municipal, admet els fets, i explica que la suspensió del concert es va cenyir als protocols d'actuació corrents, però no a l'actuació que s'hauria hagut de dur a terme tractant-se d'una activitat que sí que tenia llicència. És per això que, segons fonts municipals, es van demanar disculpes a l'AMCA i assumeix el compromís d'aprofundir «en la coordinació interna entre els diferents departaments municipals per evitar que es repeteixen situacions similars».

"Un estiu ple de música i activitats infantils a la Fira Centre Comercial" "Sou emprenedors a Reus? Obren convocatòria per rebre ajuts!"