La Guàrdia Urbana de Reus deté una persona per amenaces de mort amb un martell

Els fets van passar dilluns, 9 de setembre, al carrer Sant Tomàs | El mateix dilluns, també van instruir diligències judicials a un conductor begut
Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus | TarragonaDigital

 

 

Segons informa la policia municipal de Reus, aquest passat dilluns, 9 de setembre, a les 12.30 hores, una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus va procedir a la detenció d'una persona per estar implicada en un presumpte delicte d'amenaces greus de mort amb un martell. 

 

Els agents de seguretat municipal es van desplaçar fins al carrer Sant Tomàs, on van tenir lloc els fets, i van trobar a la víctima, a un testimoni i al presumpte autor. La Guàrdia Urbana va detenir al presumpte autor de les amenaces i li van instruir les corresponents diligències judicials. 

 

Enxampen un motorista que conduïa begut

D'altra banda, aquest mateix dilluns, 9 de setembre, es va produir un accident de trànsit entre un turisme i una motocicleta a l'avinguda Doctor Vilaseca de Reus. Els agents de la Guàrdia Urbana van practicar la prova d'alcoholèmia en la qual el conductor de la motocicleta va donar positiu amb 1,34 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire expirat. 

 

Posteriorment, el conductor de la motocicleta, un home veí de Reus de 50 anys, es va negar a realitzar les proves a l'etilòmetre de precisió. Així doncs, els agents de seguretat van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per estar implicat directament com a responsable d'un accident, per negar-se a realitzar les proves d'alcohol i per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. Sortosament, en aquest accident de trànsit no hi va haver cap ferit. 

 

Conduir begut, un delicte contra la seguretat del trànsit

La Guàrdia Urbana recorda que conduir sota els efectes de begudes alcohòliques és un delicte contra la seguretat viària quan se superi els 0,60 mg/l d'aire expirat. 0,40 mg/l si s'està implicat en un accident. Conduir sota els efectes de l'alcohol pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. 

 

Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol que superi els 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa.