La Guàrdia Urbana de Reus posa en marxa el pla especial de seguretat per Nadal

L'operatiu s'inicia avui divendres, 29 de novembre, i es mantindrà fins al 12 de gener de 2020
Patrulla de la Guàrdia Urbana durant la campanya de Nadal | Cedida

La Guàrdia Urbana de Reus posa en marxa avui divendres, 29 de novembre, el dispositiu de seguretat de Nadal amb la voluntat de prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període.

La policia municipal, precisament, es coordinarà amb la resta de cossos de seguretat i, alhora, amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, per tal de sumar esforços i augmentar el nombre d’efectius destinats a la seguretat ciutadana.

Tal com ha apuntat la Guàrdia Urbana, l’operatiu de seguretat de Nadal es durà a terme fins al 12 de gener de 2020, adaptant-se als dies festius i diumenges en els quals està permesa l’obertura de comerços, és a dir, els dies 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre, i els dies 5 i 12 de gener de 2020.

Durant les festes, la presència policial a la capital del Baix Camp s’intensificarà amb patrulles a peu, per prevenir els fets delictius més habituals en aquestes dates: petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades. L’objectiu, explica la Guàrdia Urbana, és reforçar la seguretat «mitjançant la policia de proximitat, per dissuadir i prevenir la comissió d’actes delictius, especialment en llocs molt concorreguts».

«Patrulles de proximitat» i agents de paisà

El cos de seguretat municipal reforçarà, així, el nombre d’efectius i destinarà quatre patrulles al matí quatre a la tarda, que tombaran pels principals eixos comercials de Reus mitjançant «patrulles de proximitat». Aquestes unitats, alhora, comptaran amb agents de paisà i de seguretat ciutadana, així com els voluntaris de Protecció Civil, que efectuaran tasques assistencials i de col·laboració.

Les patrulles, d’altra banda, establiran també contactes diaris amb els comerços i representants del teixit comercial reusenc, per tal de treballar conjuntament i detectar possibles incidències.

Superfícies comercials, estacions o carreteres, controlats

A més, el dispositiu de seguretat nadalenc s’estendrà també a d’altres punts d’interès, com ara grans superfícies comercials, polígons, estacions de tren, autobusos, aeroport, carreteres d’entrada i sortida de la ciutat, entre d’altres zones.

Per millorar la proximitat policial als ciutadans, la Guàrdia Urbana de Reus també posarà a disposició dels veïns i veïnes del municipi les Comissaries Externes de Proximitat i, en especial, les ubicades a l’estació d’autobusos i la de l’Antic Hospital del carrer Sant Joan, destinades a l’atenció ciutadana i la recollida de denúncies.

Operatiu específic per a la nit de Cap d'Any

Durant la nit de Cap d’Any, la policia reusenca intensificarà els dispositius policials al voltant de les zones d’oci nocturn, amb l’objectiu de garantir la convivència en l’espai públic. Alhora, s’establiran controls de trànsit.

Finalment, durant la Cavalcada de Reis, s’implementaran operatius específics, arran de la gran afluència de públic que es concentra als carrers de Reus.

També et pot interessar

"🚗🎉 Els botiguers de Reus sortegen un cotxe entre els seus clients aquest Nadal!" "🚫🚗A PARTIR D'AVUI: Prohibit circular amb cotxe a la raval Santa Anna"