Nou rècord d'actes contra el consum d'alcohol a la via pública a Reus

Durant el mes de juny, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 229 actes per incivisme i per consum d'alcohol a la via pública
Consumir alcohol i orinar a la via pública són els dos fets més denunciats per la Guàrdia Urbana | cedida
 

 

Amb el que portem d'any, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 714 actes contra l'incivisme i contra el consum d'alcohol a la via pública de la ciutat. D'aquestes 714, 229 es van aixecar només durant el mes de juny. Aquestes xifres mostren un nou rècord, ja que, l'any passat, durant aquest mateix període de l'any —de gener a juny— la Guàrdia Urbana va aixecar 389 actes. L'any 2018 ja es va tancar amb unes xifres rècord, en concret, un total de 896 actes, dades que, molt probablement, s'acabin superant en finalitzar l'any 2019. 

 

El consum d'alcohol a la via pública és un fet incívic vinculat a l'oci nocturn, com també ho és orinar a la via pública. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha aixecat 105 actes durant el passat mes de juny per aquesta qüestió, si sumem aquestes dades a les quals portem durant la resta de l'any, s'arriba a un total de 493 actes durant el 2019. Del gener al juny de l'any 2018 es van aixecar un total de 355, i es va tancar l'any amb 822 actes aixecades. Consumir alcohol i orinar a la via pública són els dos fets més denunciats per la Guàrdia Urbana. 

 

L'oci nocturn està molt vinculat als actes incívics

Reus té un oci nocturn de qualitat. La majoria de comportaments incívics denunciats per la Guàrdia Urbana estan vinculats a l'oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. Juntament amb els locals d'oci nocturn, la Guàrdia Urbana ha fet campanyes per advertir als clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa els seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn. 

 

En finalitzar l'any 2018, la Guàrdia Urbana va tancar l'any amb un total de 2.453 actes aixecades contra actituds incíviques, especialment vinculades a l'oci nocturn.