El Festival Accents de Reus combina idiomes amb Los Hermanos Cubero i Rampaire

Accent castellà i ebrenc sonaran al festival els dies 28 de novembre i 17 d'octubre, respectivament
Los Hermanos Cubero presenten el seu disc més melancòlic | Cedida
 

Confirmats dos artistes més per a l'edició de tardor del Festival Accents, que se celebrarà el pròxim 3 d'octubre amb una edició reformulada que s'iniciarà amb el concert vermut de Donallop als Jardins de la Casa Rull. Aquesta setmana, la organització ha confirmat l'actuació de Los Hermanos Cubero i Rampaire.

Concretament, Los Hermanos Cubero com a artista convidat a la Sala Santa Llúcia el dissabte 28 de novembre i també l’actuació de l’ampostí Rampaire als Jardins de la Casa Rull el dia 17 d’octubre.

El català ha estat la llengua predominant en les cançons que han sonat al Festival Accents, des de sempre. Però, des de fa tres edicions, que s'han incorporat grups i artistes que canten en altres llengues, com l’aranès, el portuguès, el francès o el castellà.

Los Hermanos Cubero, la música com a refugi

És el cas de Los Hermanos Cubero, dos germans, en Roberto i Quique Cubero, nascuts a l'Alcàrria però que resideixen a Barcelona. Des del 2010, els germans s'han constituït com uns referents dins els grups de folk de l'estat.

Després de guanyar el Premi Europeu de Nova Creació de Folklore Agapito Marazuela, van iniciar la seva carrera pels escenaris fins a formar part d'El Segell del Primavera, la discogràfica del conegut festival Primavera Sound. A l'Accents interpretaran el seu tercer i més nou discQuique dibuja la tristesa (2018).

En aquest darrer àlbum, Enrique Cubero relata tots els sentiments provocats per la mort de la seva dona, tres mesos després de la qual es va començar a gestar aquest disc que serveix de refugi davant moments dolorosos. Al Festival Accents interpretaran el disc, amb un repertori 100% folk. Les entrades es poden adquirir en aquest enllaç.

L'accent ebrenc de Rampaire

L'altre artista que ha estat confirmat aquesta setmana és el cantant ampostí Rampaire que oferirà la seva actuació de manera gratuïta, tot i que amb aforament limitat, als Jardins de la Casa Rull, el pròxim 17 d'octubre.

Rampaire és un topònim amb què es designa una zona del Delta de l'Ebre, però també és el nom del projecte musical i personal del músic i artista visual ampostí, Alfred Porres. Iniciant la seva carrera l'any 2015, ha publicat diversos discos, el darrer l'any 2019, amb el nom de L'era de les revolucions (Segell Microscopi, 2019), que convida al públic a participar en l'estat d'ànim col·lectiu.

Aforament limitat a 80 persones

Tot i que el Festival Accents 2020 podrà veure la llum finalment, l'organització recorda que s'hauran de prendre totes les mesures de seguretat pertinents, i que l'aforament estarà limitat a un màxim de 80 persones, segons els protocols sanitaris.

Sobre Los Hermanos Cubero, el director artístic del festival, Isaac Albesa, ha encoratjat al públic a gaudir d'una oportunitat excel·lent per «escoltar un grup que partint de la tradició castellana ha fet cap a la música d’arrel d’Estats Units i ha aconseguit connectar amb un públic nou i participar en els principals festivals de pop i rock estatal sense perdre la seva autenticitat».

A la Sala Santa Llúcia, a més de Los Hermanos Cubero també hi actuarà Pau Vallvé presentant el seu nou disc el divendres 16 d’octubre. Les entrades es poden adquirir a través d'internet.

"Ensenyament: Crítiques i propostes del PSC de Reus sobre l'inici del curs escolar" "DIA I HORA: Tots els actes de la Festa Major de Misericòrdia 2020!"