Els horts urbans del barri Gaudí de Reus busquen usuaris

L'Ajuntament ha obert el termini per presentar sol·licituds
Imatge d'arxiu dels horts urbans del barri de Sol i Vista | Cedida

 

L'Ajuntament de Reus compta amb dos projectes d'horts urbans a la ciutat. Un està ubicat al barri Sol i Vista i es gestiona en col·laboració amb l'associació veïnal de la zona. El segon està ubicat al barri Gaudí i destinat a la gent gran, principalment, de l'àrea més pròxima. És precisament aquí on, ara, hi ha tres de les deu parcel·les lliures i, per tant, el govern local ha obert el termini per presentar sol·licituds.

Es tracta de parcel·les d'uns 40 metres quadrats ubicades al carrer de Magda Folch i Solé que fa anys que estan en funcionament sota la tutela de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència. Els requisits per poder fer-ne ús són diversos i beneficien les persones grans del barri Gaudí en primer lloc i, després, classifiquen les sol·licituds en funció de característiques com la renda que perceben.

Imatge d'arxiu dels horts urbans del barri Sol i Vista | TarragonaDigital.com

 

Requisits necessaris per assumir un hort urbà

Segons ha quedat publicat avui mateix al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, el termini obert és de quinze dies des d'aquest mateix dimecres, i a les sol·licituds es valorarà criteris com el lloc de residència, l'experiència en horticultura o la renda de la persona demandant. Un requisit imprescindible és tenir almenys 60 anys en el moment de presentar la sol·licitud. A més, s'establirà un barem de fins a deu punts.

Viure a les proximitats dels horts urbans atorgarà tres punts. Les bases estableixen que aquesta proximitat queda limitada a l'illa de cases que formen l’avinguda de Saragossa, el carrer de Francesc Berenguer, l'avinguda del Comerç i el passeig de la Boca de la Mina. Es podrà aconseguir un altre punt si s'acredita haver rebut formació o xerrades sobre horticultura per valor, almenys, de cinc hores. La resta de punts es distribuiran segons la renda econòmica.

A aquelles persones que tinguin una renda de, com a molt, 7.967,73 euros, se'ls concediran sis punts; n'obtindran cinc els que tinguin una renda igual o inferior als 9.967,73 euros; aquells que cobrin menys d'11.967,73 euros tindran dos punts; i, finalment, les rendes superiors a 11.967,73 euros representaran un punt.

"Cs vol que s'instal·lin lavabos públics a Reus" "ATENCIÓ: La moció sobre La Sedera, al ple de Reus de dilluns"