Els treballadors de l'Hospital Sant Joan no volen donar «més marge» a la situació

Els treballadors adverteixen que la confiança s'acaba | Part de l'oposició critica l'elecció del nou director

Tot just ahir es va nomenar el nou director gerent de l'Hospital Sant Joan de Reus. Ahir mateix se'l va presentar a la plantilla i a l'opinió pública acompanyat tant de l'Ajuntament de Reus com del Servei Català de la Salut, el CatSalut. Des d'ambdues institucions es presenta aquest nomenament com un pas previ a la constitució del consorci de la Generalitat que ha de gestionar, està previst que a final d'any, el centre sanitari, tot i que el primer compromís era que aquest ens funcionés des del gener de 2018.

Avui, el comitè d'empresa, representant dels treballadors, han emès un comunicat intern al qual ha tingut accés TarragonaDigital i en el qual es malfien d l'elecció del nou director com a solució, així com critiquen que se'ls mantingui desinformats respecte del futur consorci. En aquest document expliquen que el nou director, el doctor Mateu Huguet, els va assegurar durant la presentació «saber on es fica» i que la situació actual «té una solució fàcil».

Representants de la plantilla de l'Hospital Sant Joan a la presentació del nou director del centre
Representants de la plantilla de l'Hospital Sant Joan a la presentació del nou director del centre | Jordi Olària

 

El comitè vol menys discursos i més solucions

El comitè d'empresa afirma mostrar-se «sorprès» per aquesta afirmació i recorda que «hi ha una manifesta precarietat laboral que ens aboca a un descontentament i a una preocupació pel futur de tots els treballadors». Expliquen, en el comunicat intern, que el director del CatSalut, Adrià Comella, els va demanar esforç, treball i confiança, una confiança que afirmen que també els va demanar l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. La plantilla recorda que fa «massa temps» que esperen «que aquesta situació es resolgui, amb el nostre esforç i el nostre treball sempre presents».

Mateu Huguet, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Reus
Mateu Huguet, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Reus | Jordi Olària

 

Adverteixen que «els treballadors ja no volem donar més marge, són prou anys per solucionar aquesta situació i, per tant, ens abocarà a prendre mesures d'actuació... la confiança s'acaba!». Etziben encara, a l'alcalde, que els hauria manifestat que vindran «temps difícils però que tinguem confiança», que esperen que «no siguin més difícils dels que ja estem patint, i que no demani més confiança, doncs, volem fets, resultats. En definitiva, menys paraules i més acció.

L'oposició tampoc està satisfeta

El PSC prefereix no fer valoracions, per ara, sobre aquesta qüestió, però ni PP, ni Cs, ni CUP es mostren tranquils amb el nomenament del nou director de l'Hospital. El Partit Popular va decidir renunciar a la seva cadira del consell d'administració com a protesta per la manera de fer fa força temps. Al plenari d'aquest dilluns, amb tot, presentarà una moció per exigir a la Generaliat que estableixi una data per al consorci de l'Hospital. Pel que fa a Ciutadans, va votar en contra, dijous, de l'elecció del doctor Mateu Huguet com a nou director gerent del centre.

El director sortint de l'Hospital, representants del CatSalut, l'alcalde de Reus i el nou director, Mateu Huguet
El director sortint de l'Hospital, representants del CatSalut, l'alcalde de Reus i el nou director, Mateu Huguet | Jordi Olària

 

La consellera del partit a l'Hospital, Josefa Labrador, afirma que s'hi van oposar perquè «és un nomenament fet a dit i que només serveix per perllongar l'agonia de l'Hospital». La trobada amb el director del CatSalut, Adrià Comella, va servir a Cs, segons explica Labrador, per confirmar les seves sospites «que el mateix CatSalut desconeix què cal fer per salvar l'Hospital de Reus de la fallida econòmica i que no té cap projecte per al centre».

Pel que fa a la CUP, la seva portaveu i membre al consell d'administració de l'Hospital, Marta Llorens, afirma que «és un gerent per al consorci escollit des de Barcelona per acatar ordres des d'allà». Alerta, de fet, que aquesta situació limitarà i «aprimarà» el poder que es té des de Reus. Recorda, amb tot, que la gestió de la Generalitat ja era l'aposta que es feia des de la CUP temps enrere, i que la crítica ho és pel fet que s'incompleix novament, afirma, el pacte de salut que la resta de partits del consistori van signar per salvar l'Hospital.


Comentaris