L'Hospital Sant Joan realitza tres operacions de columna amb la innovadora tècnica XLIF

La recuperació del pacient és molt més ràpida i satisfactòria que en el procés quirúrgic habitual
Les intervencions les va dur a terme un equip mèdic encapçalat doctor Joan Salvador Escala | Hospital Sant Joan

 

Un equip de metges de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus encapçalat pel doctor Joan Salvador Escala, especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica, ha dut a terme amb èxit tres intervencions de columna vertebral amb la tècnica XLIF —en anglès, Lateral Lumbar Interbody Fusion—, un sistema realment innovador i que es caracteritza per ser molt menys invasiu que els abordatges convencionals, que es fan per via anterior o posterior al cos del pacient.

Una recuperació més ràpida i satisfactòria

Amb aquesta tècnica, les intervencions es fan amb la persona en posició lateral i, d’aquesta manera, els músculs de la zona lumbar es mantenen intactes, fet que propicia una recuperació molt més ràpida i amb resultats a curt termini. En el cas concret de les tres cirurgies practicades a l’Hospital Sant Joan, «els pacients es van poder llevar a les 24 hores, van retornar al domicili al cap de 48 hores i el seu procés de recuperació va ser més ràpid i satisfactori que si s’hagués sotmès a un procés quirúrgic habitual», han apuntat des del centre mèdic.

Amb la tècnica XLIF, les intervencions es realitzen amb el pacient en posició lateral | Hospital Sant Joan

 

La tècnica XLIF «està indicada en la major part dels procediments que requereixen estabilització definitiva de la columna», expliquen els metges, i en especial en la discopatia degenerativa, l’afecció d’un disc intervertebral; l’escoliosi de l’adult, que és la desviació lateral de la columna vertebral; l’espondilolistesi, o desplaçament d’un cos vertebral que llisca damunt de l’inferior; les síndromes postdiscectomia i transicional, l’hèrnia discal dorsal o les pseudoartrosis.

La Unitat de Columna de l'hospital, en marxa des del 2017

Des del mes de maig de l’any 2017, el Servei de Traumatologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que dirigeix el doctor Alfredo Rodríguez, integra l’anomenada Unitat de Columna, un projecte liderat pel doctor Joan Salvador Escala i la doctora Carolina López. Aquesta iniciativa ofereix als pacients un ampli espectre d’intervencions quirúrgiques en la patologia de columna —cervical, dorsal i lumbar— i interacciona amb d’altres especialistes i serveis del centre reusenc.

L'Hospital Sant Joan de Reus passa a ser 100% de la Generalitat

"La CUP Reus torna a exigir la municipalització del servei de la brossa" "ATENCIÓ: Aigües de Reus congela la tarifa de l'aigua per a l'any 2019"