GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Hospital Sant Joan de Reus tanca el 2018 amb un dèficit de 111.000 euros

Està previst que abans d’acabar l’any el CatSalut passi a gestionar el centre hospitalari a través d’una nova empresa pública
Imatge de l'accés principal a l'Hospital Sant Joan de Reus | ACN

 

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha tancat el 2018 amb unes pèrdues de 111.658 euros, una xifra inferior a la d’anys anteriors, segons han informat des del centre. Abans d’acabar l’any està previst que el CatSalut assumeixi el control de la gestió i del dèficit acumulat mitjançant la creació d’una nova empresa pública. De fet, s'esperava que el dèficit del 2018 fos d'uns 2,5 milions d'euros.

 

Des del centre consideren que el dèficit és «proper a l’equilibri» i ho atribueixen a «la implicació de tots els professionals, juntament amb l’increment de l’activitat i amb les mesures de control de la despesa, a més de la distribució de dividends de Gecohsa», la societat que gestiona l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Aquesta darrera mesura es va aplicar per segon cop després d'assegurar que no tornaria a estar sobre la taula.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La diferència entre la previsió del mateix CatSalut i el dèficit final del 2018 s'ha aconseguit, entre altres, a través d'incrementar l'activitat que aquest organisme de la Generalitat de Catalunya ha contractat a l'Hospital Sant Joan. Es tracta del darrer exercici fiscal en què això serà un problema per a les finances de l'Ajuntament de Reus. Si tot segueix el rumb previst, el govern català passarà a gestionar el centre sanitari, a tot estirar, al mes de desembre del 2019.

 

El fet que l'Hospital tanqui en negatiu implica dues repercussions. Per una banda, la més directa, a la plantilla que, un any més, no cobrarà les DPO, els complements salarials que només es poden fer efectius si l'Hospital tanca en equilibri. Segons fonts sindicals, no es tracta de complements salarials, sinó d'una part íntegra de la nòmina. Per altra banda, el centre torna a entrar en causa de dissolució i, per tant, caldrà trobar el mecanisme que permeti aportar aquests 111.658 euros als comptes de l'Hospital abans que no l'assumeixi la Generalitat.

 

Per la seva banda, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha tancat els comptes del 2018 amb un resultat positiu de 255,19 euros, mentre que el Centre MQ Reus ha finalitzat amb uns guanys de 50.099 euros.

 

També et pot interessar