Imatge d'una pintada xenòfoba a l'Escola Teresa Miquel i Pàmies

Identifiquen l’autor de les pintades xenòfobes i racistes a l'Escola Teresa Miquel i Pàmies i La Salle de Reus

L'Ajuntament de Reus condemna les pintades xenòfobes i racistes

La Guàrdia Urbana de Reus ha identificat aquesta passada nit de dimecres, 3 de març, el presumpte autor de les pintades de contingut racista i xenòfob en diferents punts de la ciutat. L'autor és un home de 57 anys i se'l va enxampar al carrer de Josep M. Prous i Vila, a tocar de l'escola La Salle, a dos quarts de deu de la nit. La policia reusenca havia muntat un dispositiu especial per localitzar l'autor, del qual se'n disposava la descripció.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En identificar-lo, l'home va reconeixer la seva implicació en els fets. Els agents el van escorcollar  i li van trobar un retolador vermell, que coincideix amb el de les pintades, i una arma de defensa extensible ASP. Per aquest motiu, se li va aixecar una acta per incompliment de l'ordenança de civisme, que prohibeix els grafitis i pintades en espais no autoritzats. Les pintades de contingut racista  i xenòfob  es van localitzar en parets dels col·legis La Salle i Teresa Miquel i Pàmies i en vehicles estacionats.

L’Ajuntament de Reus va condemnar ahir les pintades amb contingut racista i xenòfob que van aparèixer als centres educatius: «Condemnem enèrgicament les pintades aparegudes. Des de l’Ajuntament treballem per impulsar i fomentar l'acció educativa municipal per tal de donar una resposta adequada establint un diàleg obert i una estreta col·laboració entre les administracions educativa i local».