Exterior de la Casa Navàs de Reus

La reconstrucció del capcer de la Casa Navàs s'inaugurarà el 10 de juliol

El dia 11 serà la data de reobertura de l'emblemàtica casa reusenca amb visites guiades

La reobertura de la Casa Navàs ja té data. El pròxim dissabte 11 de juliol tornarà a obrir les seves portes i, el dia abans, divendres 10, hi haurpa la inauguració del capcer, després de les obres de reconstrucció que es van començar al febrer i culminarà a finals de juny. La situació que es viu arreu per la pandèmia del coronavirus farà que la reobertura estigui adaptada a les mesures sanitàries que s'han fixat amb la Covid-19 i hi haurà alguns canvis en el funcionament diari de l'espai. 

Inauguració del capcer

A finals de desembre s'anunciava la reconstrucció del capcer de la Casa Navàs i, durant el gener, es van començar les instal·lacions per poder executar les obres. La reconstrucció havia d'estar finalitzada durant la Setmana Santa d'enguany, però la pandèmia del coronavirus va obligar a aturar les obres del capcer i les primeres pedres no van poder ser col·locades fins al 20 de maig.

La data fixada per culminar les obres és a finals de juny i la inauguració del capcer reconstruït serà el 10 de juliol, el dia abans de la reobertura al públic de la Casa Navàs el dia 11. En aquest moment es mostrarà per primera vegada a la població el nou capcer, però s'han hagut de modificar les intencions i es farà un espectacle per ser vist en línia. 

La setmana després, a la botiga de la Casa Navàs es podrà veure el documental on s'explica els detalls dels treballs de reconstrucció i, a més, s'organitzaran dues ponències relacionades amb el coronament de la façana i els bombardejos que van destruir-la l'any 1938.

Noves mesures sanitàries per visitar la Casa Navàs 

Per tal d'adaptar-se a les mesures sanitàries, s'han modificat els horaris i reduït el nombre de visitants durant els 'tours' guiats. En aquest sentit, es mantindran les visites de dilluns a diumenge, però es començaran cada mitja hora, de 10 del matí a les 20 hores de la tarda, tancant de les 14 a les 16 hores.

A més, es prendrà la temperatura als visitants abans d'entrar, s'hauran de desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic, portar mascareta i protegir-se les sabates amb peücs. Així mateix, com és habitual, estarà prohibit que els visitants toquin res durant el recorregut. Els grups tindran un aforament màxim de 13 persones per tal de garantir les distàncies de seguretat.

Noves dates pels que ja tenien entrades comprades

Amb motiu del tancament de la Casa Navàs per la Covid-19, molta gent es va quedar sense poder realitzar la visita tot i tenir l'entrada comprada. Tot i això, es van posar en contacte amb tots ells per abonar-los el preu de les entrades o ajornar la visita per més endavant. A partir del 30 de juny, es podrà escollir la data que millor els vagi per fer la visita. Aquest mètode també es realitzarà pels qui tenien entrades per les Visites Vermut i les Nits Modernistes de la Casa Navàs.


Comentaris