Incrementen un 42 % les actes per incivisme aixecades a Reus

En el que va d'any la Guàrdia Urbana ha registrat 2.107 actes que incompleixen l'ordenança, principalment relacionats amb l'oci nocturn
La Guàrdia Urbana de Reus recorda de consumir o miccionar a la via pública és un incivisme que comporta multes | cedida

 

Des de l'any 2014, la tendència general a Reus ha estat incrementar el nombre d'actes que la Guàrdia Urbana aixeca per infraccions de l'ordenança de civisme. Amb l'excepció del 2017, la resta d'anys sempre s'ha registrat un increment respecte a l'any anterior. Enguany també es manté la dinàmica, i s'han aixecat 2.107 actes, un 42 % més que les 1.481 que s'havien aixecat a aquestes altures del 2018.

Segons l'Ajuntament de Reus, aquest augment, tant interanual com general, no es deu a un «increment del nombre d'actituds incíviques que es produeixen a la ciutat», sinó que respon a l'increment en el nombre de controls de la Guàrdia Urbana. Això, s'assegura des del consistori, «ve motivat per la voluntat del govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generes més molèsties veïnals».

Imatge dels residus acumulats a la plaça de la Festa Major del Mas Vilanova | Cedida

 

Pel que fa a les actuacions de la policia reusenca, d'aquestes actituds destaquen el consum d'alcohol a la via pública, amb 868 actes aixecades, miccionar al carrer, amb 586 actes, embrutar la via pública amb 83 i molèsties per sorolls amb 49 actes. Pel que fa als anys anteriors, el 2018 es va tancar amb 2.453 actes; si el 2019 manté la dinàmica a l'alça que s'ha registrat fins a l'agost, enguany podria acabar amb unes 3.500 actes aixecades.

L'any 2017 se'n van registrar 922, una excepció al comportament a l'alça d'aquestes dades, que l'any 2016 havia registrat 1.557 actes per incivisme. Endarrere queden les 728 actes del 2015 i les 581 del 2014. Segons detalla l'Ajuntament de Reus, «la majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l'oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns».

Des del consistori es vol tranquil·litzar la població i s'assegura que «la Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat».

"💰 L'Ajuntament de Reus va recaptar més d'1 milió d'euros en multes l'any 2018" "⚫️ÚLTIMA HORA: Greu una dona en un accident amb patinet elèctric a Reus"