Indemnitzat amb més de 80.000 euros un actor que treballava sense contracte a la Sala Toman de Reus

Estava en una situació irregular des de l'any 2012 i treballava més de 40 hores setmanals fent diverses tasques regularment

Un empresari i dues societats vinculades a la Sala Toman de Reus hauran d'abonar més de 80.000 euros a un actor, el qual estava treballant sense contracte i amb una paga mensual de 160 euros en els darrers tres anys. En aquest sentit, el Jutjat Social número 1 de Reus, ha dictat sentència, ja que considera provat que l'acomiadament es va fer violant alguns drets fonamentals i que va ser per una represàlia injustificada contra les reclamacions, queixes i requeriments continuats del treballador de la seva situació de precarietat absoluta davant l'empresari. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Cobrava 40 euros setmanals sense contracte

L'actor, el qual treballava per la sala fent múltiples tasques i funcions, va denunciar els fets a Inspecció de Treball.  En aquest sentit, la condemna interposada pel Jutjat de Reus, ha declarat nul l'acomiadament del qual va ser objecte, pels «greus incompliments contractuals» imputables a l'empresari i a les dues empreses que administrava. 

Per aquest motiu, l'actor haurà de ser indemnitzat amb més de 80.000 euros, els quals estan dividits amb 13.000 euros per l'extinció del contracte de treball, uns 30.000 més per concepte de salaris de tràmit i uns altres 30.000 euros més en concepte de percepcions de deute, així com la quantitat de 6.250 euros en concepte de danys i perjudicis derivats de la vulneració del dret fonamental a la tutela judicial efectiva de l'actor. 

Li van reduir el sou de 1.200 euros a 160

La sentència, prova que l'actor treballava més de 40 hores setmanals, feia tasques regulars com a tècnic de so de la sala, atenció a la botiga de reposició d'instruments musicals, atenció a la barra del bar de la sala, organitzava el lloguer de cabines d'assaig i feia la gestió i reserves de la sala de música. Tota aquesta activitat, la feia de manera irregular des de l'any 2012, ja que no disposava de contracte de treball. En un principi, va començar cobrant uns 1.200 euros mensuals. Aquesta quantitat es va anar veient reduïda fins a arribar, en els darrers tres anys, en una mensualitat d'uns 160 euros amb allotjament, el qual era un buc d'assaig, i una mínima manutenció a banda. 

L'actor va interposar una demanda en matèria d'extinció de contracte i reclamació de sou el juny de 2017. Tot i no existir una relació contractual, hi havia una relació laboral entre l'actor i l'empresari, a més d'una amistat. Segons els convenis, l'actor hauria d'haver cobrat uns 1.800 euros, però el fet que no cotitzés, van dur-lo a fer la denúncia.