Imatge de Judith Morillas rebent la primera vacuna contra la Covid-19 administrada per Esther Sabaté, a l'Hospital Sant Joan de Reus,

Comença la vacunació contra la Covid-19 entre els sanitaris de l'Hospital Sant Joan de Reus

La primera infermera en rebre-la ha sigut Judith Morillas

L'Hospital Sant Joan de Reus ha iniciat, aquest dimarts 12 de gener, la campanya de vacunació contra la Covid-19 entre els seus professionals sanitaris.

La primera treballadora que ha rebut la vacuna ha sigut Judith Morillas, infermera de la Unitat de Cures Intensives (UCI), i li ha administrat Esther Sabaté, infermera de la Unitat de Vigilància de la Salut. 

Els professionals sanitaris formen part de la primera etapa del pla de vacunació amb el qual treballa el govern espanyol, i que va començar el passat 27 de desembre. Juntament amb els sanitaris, són els residents i el personal de les residències els primers que han començat a rebre les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus.

La vacunació al personal sanitari va començar el passat dilluns 4 de gener i, segons va apuntar l'Institut Català de la Salut (ICS), la vacunació dels professionals sanitaris és un pilar bàsic de l'estratègia per fer front a la Covid-19, ja que aquest col·lectiu té un paper primordial en el manteniment de l'assistència sanitària a la població i, a dia d'avui, és el factor limitant en la lluita contra la pandèmia. 

Els sanitaris de l'Alt Camp i la Conca també comencen a vacunar-se

Precisament aquest mateix dimarts també ha començat la vacunació entre els professionals sanitaris de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. En total es vacunaran més de 600 treballadors de la salut al llarg d'aquesta setmana i principis de la setmana vinent en un dispositiu que s'ha ubicat al Pius Hospital de Valls. Així mateix, d'aquí a 21 dies es començarà a administrar la segona dosi de la vacuna, també des de l'hospital vallenc.