L’inici del Festival COS 2019 de Reus s’ajorna per la convocatòria de vaga d’aquest divendres

El tret de sortida del certamen tindrà lloc dissabte 19 d’octubre
Imatge promocional de 'Set of sets' de la companyia GN/MC Guy Nader - Maria Campos | Cedida

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2019 ha ajornat l’inici de la programació a dissabte 19 d’octubre atesa «la convocatòria de vaga prevista per a aquest divendres», tal com ha indicat l’Ajuntament de Reus en un comunicat. Això afectarà, per un costat, a l’espectacle «Reminiscence» de la companyia Ateneo della Danza-cia que en lloc de representar-se divendres es farà dissabte, a les 17.00 hores, a la plaça del Mercadal.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Per un altre costat, l’espectacle «La dernière danse de Brigitte», de la companyia Zero en Conducta, que s’havia de representar al teatre de l’Orfeó Reusenc s’ha suspès. El calendari de la companyia no els ha permès reprogramar-ho en un altre moment del cap de setmana. L’organització del COS i els mateixos integrants, segons fonts municipals, han arribat al compromís de poder-lo programar de nou en l’edició del festival de l’any vinent. 

Així doncs, el primer espectacle del COS 2019 es farà aquest dissabte dia 19 d’octubre a les 12.00 hores al Teatre Bravium. L’encarregat d’obrir el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual serà l’espectacle «Sabates noves», de la companyia Tian Gombau - L’home dibuixat. Després, se seguirà el programa previst amb espectacles com «El pequeño lago de los cisnes» de Nowhere Theatre - Iker Gómez, «Meeting Point» d'Ertza o «Set of Sets» de la companyia GN/MC Guy Nader - Maria Campos, que recrea la repetició i el ritme en el moviment d'uns cossos que desafien la gravetat.

Durant tot el cap de setmana Reus aplegarà fins a  deu espectacles de deu companyies diferents que provenen d'Itàlia, del País Basc, Madrid i del País Valencià. Concretament, cinc companyes actuaran en sales i seran espectacles de pagament i les cinc restants oferiran el seu talent en diversos carrers de la ciutat i seran gratuïts. Els preus dels espectacles oscil·len entre els 5 i els 10 euros. 

Les propostes estan adreçades a diversos sectors del públic i inclouen propostes diverses, tant de teatre del moviment com de dansa. Tota la informació de l’edició d’enguany del COS 2019 es pot consultar a la web i per seguir l’actualitat es pot fer a través de les xarxes socials de @reuscultura.

"🚓 Detingut per tràfic de drogues un veí de Reus enxampat 'in fraganti'" "😡 INDIGNANT: Li estafa milers d'euros amb el fals lloguer d'un pis a Reus"