L'inici de les obres a l'estació d'autobusos de Reus és imminent

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat confirma que han de començar aquest juliol
Imatge d'arxiu de l'estació d'autobusos de Reus | Miguel Cabrerizo

 

Les obres a l'estació d'autobusos de Reus han de començar aquest mes de juliol. Després que s'haguessin previst per a finals del 2018, es van acabar licitant amb un paquet de tretze estacions de tot Catalunya. El projecte, que correspon a la Generalitat de Catalunya, ha començat de manera gradual i la seva execució a la capital del Baix Camp s'ha previst al llarg del que queda de mes.

Les obres a l'estació d'autobusos, imminents

Així ho ha confirmat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, en una visita que ha fet aquest divendres a Reus. Preguntat per la premsa, ha confirmat que després d'haver-se licitat i adjudicat el paquet d'obres a les tretze estacions, «totes no podien començar de cop i s'han anat començant gradualment; la planificació és perquè comencin aquest mes de juliol», aclareix, en el cas de Reus.

Inicialment s'havien de començar a executar l'any passat, i en una posterior revisió, el govern local les havia programat per a meitats d'abril. A principis del mes de maig es considerava imminent l'inici de les reformes a les tretze estacions, que s'han previst de manera gradual. Es tracta d'una primera actuació que ha de permetre arreglar l'equipament, fer-hi treballs «de xapa i pintura» segons algunes fonts.

Imatge de l'estació d'autobusos de Reus | Àngel Ullate

 

El futur de l'entorn de l'estació d'autobusos

La zona, però, hauria de viure canvis importants en l'àmbit urbanístic. El govern de l'anterior mandat —format pels mateixos partits que l'actual, JxR, ERC i Ara— preveia poder-hi aixecar pisos en una fase d'actuacions posterior i lligada a la reforma del Mercat del Carrilet. A més, dos dels partits del govern contemplen aquell espai en el seu programa electoral, amb intervencions que també afectarien el carrer de Rocamora.

L'objectiu anunciat és que s'integrés en una zona de preferència per a vianants que connectaria l'estació d'autobusos i el Mas Iglesias amb el centre de la ciutat, i que s'allargaria en direcció nord fins a l'estació de trens. A més, l'entorn de l'estació d'autobusos i el Mercat del Carrilet hauria d'acabar comptant amb un alberg de la xarxa que gestiona la Generalitat de Catalunya.

"❗ TRÀGIC: La reacció dels pares del nen mort en una piscina comunitària a Reus" "⚫️ATENCIÓ: Comença el judici del macabre crim del 2018 a Riudecanyes"