S’internalitza el servei d’especejament de pollastres de l’empresa Crusvi de Riudoms

També s’ha subrogat la plantilla que prestava el servei actual | Comissions Obreres assegura que l’acord «millora les condicions laborals dels treballadors i treballadores»
L'empresa Granja Crusvi SA se situa a la partida Planes del Roquís número 110 | Crusvi.com

Aquest dijous a la tarda s’ha signat un acord per la internalització del servei d’especejament de pollastres a l’escorxador que Granja Crusvi té a Riudoms i la subrogació dels 61 treballadors i treballadores que prestaven aquest servei a través de l’empresa ESEM, que ara passen a ser plantilla directa de l’empresa. CCOO d’Indústria de Catalunya valora «molt positivament la consecució d’aquest acord» que assegura que ha estat «fruit del treball sindical que s’ha dut a terme en aquesta empresa per la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores que hi presten els seus serveis».

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Granja Crusvi és un grup alimentari que cobreix des de l’elaboració de l’alimentació per a les seves granges de pollastres, la posta d’ous i la cria de pollastre i la planta de processament. A Riudoms té un escorxador on fins ara tenia externalitzat el servei d’especejament de pollastres, que realitzava l’empresa ESEM a les instal·lacions de CRUSVI.

A principis d’any, tal com explica Comissions Obreres, el sindicat va rebre un seguit de consultes dels treballadors i treballadores d’ESEM sobre l’aplicació del conveni. A partir d’aquell moment, es va iniciar la sindicalització a l’empresa, amb l’afiliació de bona part de la plantilla i la realització d’eleccions sindicals, en les quals CCOO va aconseguir tot el comitè d’empresa.

En aquest període, l’organització sindical explica que «s’han regulat una sèrie de qüestions que no s’estaven aplicant correctament, com ara l’antiguitat, que han suposat millores per a la plantilla». Segons el secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, amb aquest acord «els treballadors guanyen estabilitat» ja que a partir del passat 12 de novembre han passat a tenir contractes indefinits.

Anteriorment, la plantilla disposava d’un contracte d’obra i servei que, tal com indica Martín, depenia de la producció de l’empresa. Per una altra banda, ha explicat que ara s’aplicaran les condicions salarials d’acord amb el conveni empresarial.

"❗Cohesió, dinamització comercial, neteja i seguretat per impulsar el barri del Carme" "🍔🍻La Ganxet Pintxo arriba a la recta final amb una valoració «molt bona»"