Milloren la seguretat al Teatre Bartrina de Reus amb petites intervencions

Les millores s'han fet exclusivament per incrementar la seguretat del personal que hi treballa
S'han dut a terme una sèrie d'intervencions per millorar la seguretat del Teatre Bartrina | TarragonaDigital
 
L'Ajuntament de Reus ha informat que el Consorci del Teatre Bartrina ha decidit dur a terme una sèrie d'intervencions i millores dins del teatre per tal de millorar-ne la seguretat. 

 

Quines seran aquestes intervencions i què milloraran? 

Una de les millores que es farà serà la instal·lació de tres graons metàl·lics que permetin accedir al sostre de la cabina de so. Per altra banda, també s'instal·larà una barana amb l'objectiu d'aconseguir un accés a l'interior del fals sostre, on es troba el llum aranya, amb més seguretat. Aquesta mesura s'ha fet a l'interior del fals sostre per poder accedir al llum aranya amb unes condicions més segures quan es necessiti reparar, canviar alguna bombeta o netejar-la. Finalment, també s'ha col·locat una altra barana perimetral al terrat de la quarta planta, on es troben les instal·lacions de climatització. 

 

Últimes millores al Teatre Bartrina

L'estiu passat, mentre el teatre va romandre tancat al públic, ja es van fer una sèrie de remodelacions per millorar-ne les instal·lacions. Les més destacades van ser el canvi de butaques i un nou sistema d'il·luminació de llums LED per contribuir a l'estalvi d'energia. L'Ajuntament de Reus va destinar un total de 50.000 euros a la remodelació, en concret, 26.841,41 euros a la part més logística i uns 23.000 euros principalment per material escènic.

 

El Teatre Bartrina de Reus

El Teatre Bartrina va començar sent un teatre impulsat per un grup d'aficionats amb l'ajuda i la subscripció popular. Es va inaugurar el 19 de març de l'any 1905 i es va convertir en el primer teatre del Centre de Lectura de Reus. Tretze anys més tard, el 26 d'octubre de l'any 1918, aquell teatre va convertir-se en el Teatre Bartrina que coneixem avui dia, aquest fet va ser gràcies a les aportacions d'Evarist Fàbregas, un polític i empresari reusenc. Fàbregas va donar un edifici social al Centre de Lectura de Reus, l'edifici era un petit palau que havia comprat als marquesos de Tamarit. Des d'aquell moment, han sigut moltes les companyies i agrupacions que han passat pel Teatre Bartrina per oferir el seu talent als ciutadans amb tota mena d'espectacles

Més notícies de la categoria Reus