Noves inversions a la depuradora de Reus per millorar-ne els processos

Aigües de Reus i l'Agència Catalana de l'Aigua plantegen millorar el tractament d'aigües
Aigües de Reus i l'ACA executen inversions per al manteniment i la millora de la depuradora de Reus | Ajuntament de Reus

Diverses accions i projectes s'estan duent a terme a la depuradora de Reus per «perfeccionar el procés de tractament de les aigües» segons informa l'Ajuntament de Reus. A l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals —EDAR— s'hi està estudiant com combatre la presència d'escumes que dificulten aquests processos a través d'anàlisis biològiques i de les mostres que s'agafen mitjançant drons.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Un dels sistemes que ja s'ha millorat és el de desinfecció de l'aigua regenerada que s'utilitza en el procés de depuració i també per al servei propi de l'EDAR. En el cas de les escumes, segons informa el consistori, dificulten la decantació de les aigües, motiu pel qual ja s'han instal·lat diversos ruixadors que llencen aigua de la mateixa planta en alguns punts del recorregut per evitar que s'hi acumulin aquestes escumes.

Des del govern local, la regidora responsable d'Aigües de Reus, la vicealcaldessa Noemí Llauradó, assegura que «el sistema de sanejament és d’una enorme complexitat, i la depuració de les aigües n’és un factor clau i, sovint, molt desconegut». Afegeix que els treballs de manteniment que es duen a terme «busquen garantir el correcte tractament de les aigües residuals de la ciutat». En la mateixa línia s'expressa l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que destaca que «com Ajuntament ens cal assegurar una inversió continuada que garanteixi que no hi hagi problemes en la gestió integral de l’aigua, que és un servei que tots utilitzem cada dia de l’any».

Més de tres milions d'euros en tres anys

Des del govern es qualifica d'«important esforç inversor» el que Aigües de Reus i l'Agència Catalana de l'Aigua duen a terme per poder executar aquestes actuacions, tot i que no es detalla. El que sí que es coneix és la inversió d'1,6 milions d'euros que ha suposat la renovació del col·lector d'aigües residuals de l'avinguda de Salou que va començar l'any 2018 al que es defineix com «una de les principals artèries de sanejament de la ciutat».

Pel que fa al manteniment, recau en Aigües de Reus, tot i que els darrers anys «ha rebut una important injecció econòmica per part de l'ACA». En aquest sentit, des de Reus ja s'han presentat diversos projectes a l'Agència Catalana de l'Aigua per sol·licitar-ne el finançament, unes propostes que sumen, de nou, 1,6 milions d'euros. Hi destaquen la redacció del projecte d'ampliació de l'EDAR i la reparació dels danys provocats pels aiguats de l'any passat.

"🔴 Un dels grans projectes de Reus començarà les obres molt aviat" "🔴 Un ferit després d'un aparatós accident a l'A-7"