Investigat un veí de Reus que venia una pota d'elefant per Internet

La Guàrdia Civil ha intervingut la pota i ha posat el veí que la venia a disposició judicial
La Guàrdia Civil ha confiscat una pota d'elefant que un veí de Reus venia per Internet | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha intervingut, a Reus, una pota d'elefant que s'utilitzava com a «objecte ornamental o decoratiu» i que el seu propietari venia per Internet. S'investiga el veí de la ciutat que la tenia i l'havia posat a la venda per un presumpte delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics. L'elefant és una espècie animal protegida per la legislació internacional, motiu pel qual la divisió del cos especialitzada en aquests delictes va emprendre accions.

 

El Servicio de Protección de la Naturaleza de la Guàrdia Civil, el SEPRONA, va detectar que es venia, en un web de productes de segona mà, una pota d'elefant com a objecte decoratiu. Segons el cos policial informa en un comunicat emès aquest dijous, l'equip de Protección de la Naturaleza de Tarragona va obrir una investigació i es va acabar identificant el veí de Reus que l'havia posat a la venda. Se li ha pres declaració com a investigat en un presumpte delicte penal contra fauna protegida.

 

Se l'acusa d'un presumpte delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics del codi penal. El cas és que l'elefant és un animal protegit per les lleis internacionals i, a més, l'home no comptava amb cap mena de documentació que acredités legalment la procedència, tinença i posada a la venda de la pota de l'animal, que ell utilitzava i venia com un element decoratiu domèstic.

 

La investigació ha acabat desembocant en diligències penals que han acabat per esclarir el presumpte delicte contra la fauna protegida i la investigació del suposat autor dels fets. La Guàrdia Civil ha requisat la pota d'elefant en qüestió per posar-la a disposició de l'autoritat judicial que duu el cas. Es tracta d'un animal que està protegit pel conveni CITIES, que és el que regula el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres.

 

Tant el SEPRONA com altres equips de la Guàrdia Civil, recorda el comunicat del cos policial, «treballen de manera constant per erradicar aquesta greu problemàtica». En concret es refereixen a l'exportació, comerç, tinença o circulació d'espècies en perill d'extinció.