M茅s de 4,5 milions de passes a casa per agrair als serveis essencials la lluita contra el coronavirus a Reus

La iniciativa ha comptat amb la participaci贸 de m茅s d'un miler de persones
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, tamb茅 ha participat en el #jocaminoacasa. | PDeCAT Reus

M茅s de 4,5 milions de passes. Aquesta 茅s la marca de la iniciativa #jocaminoacasa que l'Ajuntament de Reus ha organitzat aquest diumenge. D'aquesta manera, els participants han agra茂t la tasca dels treballadors dels serveis essencials, com ara els sanitaris, policies, membres de protecci贸 civil o empleats de comer莽os, entre d'altres, per lluitar contra la pand猫mia del coronavirus.

La proposta ha substitu茂t la caminada popular Les Borges del Camp-Reus que s'havia de celebrar aquest diumenge, programada en les tradicionals Rutes Reus. Els ciutadans han compartit l'esfor莽 fet des de casa a les xarxes socials. 芦La valoraci贸 茅s molt positiva. Hem aconseguit m茅s de 4,5 milions de passes, s贸n 4,5 milions de gr脿cies a tota la gent que treballa en les feines essencials禄, ha afirmat el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Josep Cuerba.

A banda, d'agrair la tasca i l'esfor莽 d'aquests professionals, la iniciativa tamb茅 tenia l'objectiu de fomentar l'activitat f铆sica i els h脿bits saludables durant el per铆ode de confinament. De fet, s'engloba en les activitats per promoure la cultura o l'esport que des del consistori han programat per afrontar les circumst脿ncies d'a茂llament social, sota el paraigua de Reus a Casa.

M茅s d'un miler de participants

Des de les deu d'aquest mat铆 i fins a la una del migdia, m茅s de mil participants han recorregut els espais de casa seva, com ara el jard铆, les terrasses o pujant i baixant les escales, per caminar com a m铆nim unes 1.000 passes. Amb tot, la marca era opcional i cada participant podia caminar les passes que volgu茅s. Els ciutadans, que s'havien d'inscriure pr猫viament, tenien l'opci贸 de calcular la marca a trav茅s d'una aplicaci贸 al m貌bil, d'un rellotge comptador o mesurant l'espai del domicili per on han fet l'activitat f铆sica. Un cop acabada la caminada, cada persona ha registrat la seva marca al web de reusesports.cat.

La primera caminada popular de les Rutes Reus es va suspendre a conseq眉猫ncia del decret de l'estat d'alarma. La regidoria d'Esports, amb la col路laboraci贸 de TretzeSports, tenen previstes unes sis caminades m茅s enguany i esperen no haver-les d'ajornar o cancel路lar. 芦Esperem que sigui el primer i l'煤ltim #jocaminoacasa de la hist貌ria禄, ha tancat Cuerba.

"鉀 Un preg贸 radiof貌nic dona el tret de sortida a la Setmana Santa de Reus" "馃捇 El primer ple telem脿tic de Reus accelera el salt digital de l'Ajuntament"