GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Jordi Ferré (Vox) denuncia les fórmules dels independentistes per prometre el càrrec

L'ha presentat a la Junta Electoral de Zona de Reus
Jordi Ferré, cap de llista de Vox Reus | Laia Solanellas

 

Jordi Ferré, que va ser cap de llista de Vox a Reus per a les eleccions municipals del passat 26 de maig, ha denunciat la presa de possessió del càrrec durant el ple d'investidura de diversos regidors municipals a la Junta Electoral de Zona. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, i tal com ha confirmat Ferré a aquest mitjà, la denúncia l'ha presentat a títol individual, no en nom de la seva formació.

 

En concret hauria denunciat els discursos pronunciats per tots els regidors que no haguessin utilitzat fórmules autoritzades per la Junta Electoral Central. Es tracta dels càrrecs electres que van fer alguna referència a l'objectiu d'assolir la república catalana, o que van fer servir fórmules per reivindicar l'existència de presos polítics. Durant la sessió celebrada la setmana passada, Débora García, portaveu de Cs, va fer constar en acte que precisament aquestes fórmules suposaven un incompliment de la normativa vigent.

 

César de Laorden (número dos de la llista de Vox) i Jordi Ferré, a la porta dels Jutjats de Reus | Cedida

 

Jordi Ferré, per la seva banda, n'ha volgut fer coneixedora la JEZ, i és per això que ha presentat denúncia als jutjats de Reus. Tot i que la denúncia abraça totes les referències independentistes fetes al plenari, no van ser totes iguals. Fent un repàs al vídeo de la sessió, qui hauria pogut quedar inclòs en la denúncia de Jordi Ferré són les regidores de JxR Montserrat Vilella i Teresa Pallarès i els grups municipals sencers d'ERC i la CUP.

 

  

No van ser, de fet, els únics discursos que es van afegir després d'haver promès el càrrec. Al PSC, Anabel Martínez, Sandra Guaita i Carmina Pozuelo també van fer altres referències, en el seu cas, d'àmbit social.

 

 

Imatge del ple municipal durant la sessió d'investidura | Laia Solanellas

 

Les fórmules personals i de partit

Vilella i Pallarès, com la resta del seu grup municipal, van prometre el càrrec «perquè així ho mana la llei», però quan se'ls va donar l'oportunitat, van afegir una declaració personal. En el cas de la número dos de la llista, va declarar «em comprometo a servir la meva ciutat i la seva gent, em solidaritzo i dono tot el meu escalf, als presos i preses polítics i als exiliats, i que em mantindré fidel, per sempre més, al servei d'aquest poble».

 

La tercera integrant del grup de JxR va exposar «el meu compromís amb els drets socials, civils i polítics al nostre país i a la ciutat de Reus, i per treballar contra la regressió democràtica». «Per imperatiu legal» van prometre el càrrec els membres d'ERC, que després van afegir que «per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la República catalana i declaro que continuaré treballant en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada».

 

La CUP, per la seva banda, no va prometre per imperatiu legal, sinó que fa utilitzar una fórmula diferent quan Carles Prats, president de la mesa d'edat, els va preguntar si prometien o juraven el càrrec amb lleialtat al rei i acatant la constitució. Marta Llorens, i després també Edgar Fernández i Mònica Pàmies, va respondre que «ni juro ni prometo, simplement acato un procediment, forçada i obligada per la Junta Electoral Central».