GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Jordi Just i Àgata Girbes es repartiran la presidència a la Cambra de Reus

Just serà president tres anys i Girbes, un | Els dos equips acorden els membres del futur plenari, al qual sumaran 'vocals assessors'
Les dues candidatures, amb Isaac Sanromà al centre, escenifiquen la unió | Jordi Olària Gras

 

Jordi Just serà president de la Cambra de Comerç de Reus els pròxims tres anys i, el darrer any de mandat, agafarà el relleu Àgata Girbes. Així es concreta l'acord que ahir va explicar TarragonaDigital per al qual s'han unificat les dues candidatures fins ara existents. Tots Som Cambra i Cambra 4.0 seguiran negociant, ara, com queden repartits els llocs del plenari, del qual l'equip de Just n'escollirà 12 i el de Girbes, 10.

 

Imatge de la roda de premsa de presentació de la unificació de candidatures | Jordi Olària Gras

 

Més punts d'acord que discrepàncies

En un acte dirigit per l'actual president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, les fins ara dues candidatures a presidir l'entitat han explicat l'acord d'unió al qual han arribat. Sanromà ha obert i tancat l'acte afirmant que la marca 'Cambra de Reus' surt reforçada d'aquest acord, i assegura que «és l'escenari perfecte» de cara al mes de maig, quan s'han de celebrar els comicis.

 

En la mateixa línia s'han mostrat els portaveus de les dues candidatures. Àgata Girbes, al capdavant de Cambra 4.0, ha assegurat que «sumar les dues candidatures serà molt bo per tot, i especialment per al territori i la Cambra». En aquesta línia també s'hi ha mostrat Marta Domènech, integrant de l'equip de Tots Som Cambra, que considera que, durant aquestes setmanes fent campanya per separat, «s'ha fet un treball de camp molt important, això ha sigut boníssim; les dues candidatures tenien gent molt vàlida i objectius comuns, com és fer una Cambra forta».

 

Instal·lacions de la Cambra de Comerç de Reus | Jordi Olària Gras

 

Durant tota l'exposició de l'acord s'ha repetit, per part de tots dos equips, que els va sorprendre positivament la facilitat amb la qual han trobat punts comuns, molt més importants i amb més transcendència, afirmen, que les discrepàncies. «Es va crear un clima, per tots dos costats, del tot favorable; la primera reunió ens va sorprendre, vam veure que hi havia la possibilitat d'obrir una línia de negociació», ha explicat Carles Prats, membre de l'equip de Cambra 4.0.

 

Malgrat aquest escenari actual, Jordi Just segueix apostant per mantenir l'esperit de fer campanya per a la candidatura conjunta. «Encara que no hi hagi eleccions, sí que hem de demanar que la gent ens voti». Amb aquest mateix esperit, de fet, ampliaran el plenari de la Cambra a gairebé el doble dels seus integrants actuals; s'aconseguirà, també, que tots els membres de totes dues candidatures tinguin, com a mínim, veu a la institució.

 

D'esquerra a dreta, Carles Prats, Àgata Girbes, Isaac Sanromà, Jordi Just i Marta Domènech | Jordi Olària Gras

 

El repartiment de llocs al plenari de la Cambra de Comerç de Reus

«Volem que hi hagi participació de gent, si aconseguim la participació de la gent, aconseguirem que la Cambra sigui forta», sentencia Jordi Just. I així s'ha acordat que sigui; el consell executiu de la Cambra el formaran dotze persones, quatre de cada candidatura amb veu i vot, i dues més de cada equip amb veu, però sense vot. Pel que fa al plenari, dotze dels seus membres sortiran de l'equip de Jordi Just, i els deu restants, del d'Àgata Girbes. Completaran l'ens els quatre representants de les patronals, que segons Isaac Sanromà, també estan arribant a acords per presentar candidatures úniques; i els set representants de les empreses que més aporten a la Cambra de Comerç.

 

Durant els tres anys en els quals Jordi Just sigui president, Àgata Girbes serà vicepresidenta primera, i passats tres anys, s'invertiran els càrrecs. Pel que fa als integrants del plenari, aquelles persones de cada candidatura que, fruit de l'acord, renunciïn a formar-ne part, s'integraran a l'òrgan com a 'vocals assessors' segons ha anunciat Jordi Just.