jorge-conde-mansur

Jorge Conde inaugura l'exposició 'A World-Size House' a Reus

El divendres 15 de febrer a les 20.00 hores s'inaugurarà l'exposició al Centre de Lectura de Reus

Aquest divendres 15 de febrer la Secció d'Art del Centre de Lectura de Reus acollirà la inauguració de l'exposició 'A World-Size House' de l'artista Jorge Conde a les 20.00 hores. Romandrà oberta fins al 8 de març a la Sala Fortuny, la qual es podrà visitar de manera completament gratuïta.

Contextualitzada en l'antiga Roma, Jorge Conde fa ressò de l'impacte social i la repercussió territorial que té la restauració i, a vegades, la reactivació, d'edificis abandonats i entorns degradats. La manera en què aquestes transformacions afecten el conjunt de la població i del territori, així com les conseqüències —tant positives com negatives— que les ciutats es veuen obligades a acceptar. 

La doble cara dels projectes de restauració i reactivació

La segona vida d'aquestes zones i edificis acostuma a tenir forma d'institució cultural, acollint teatres, museus i altres espais similars. Aquest tipus d'accions de recuperació, no només són conseqüents en l'àmbit cultural, sinó que moltes vegades s'utilitzen per a generar prestigi social i cultural. Tot i això, moltes vegades comporten aplicacions de polítiques regeneratives que resulten dubtoses, així com especulació immobiliària i guetització, entre d'altres. Jorge Conde presenta en la seva exposició 'A Worl-Size House' les dues cares dels projectes de recuperació.

exposicio-a-world-size-house-jorge-conde
Part de l'exposició 'A World-Size-House' de Jorge Conde | aworldsizehouse.blogspot.com

Jorge Conde, músic i artista visual

Barceloní de naixement, Jorge Conde ha tingut una trajectòria educativa i professional completament internacional. En els seus inicis es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, va continuar el seu procés formatiu de música i arts visuals a la University of California i al Chelsea College of Arts and Design de Londres. A més, la seva trajectòria com a artista ha passat per nombrosos museus d'Espanya, Itàlia i Alemanya, entre d'altres.

En les seves exposicions, l'artista fa una crítica constructiva a través de llenguatges molt diversos de diferents situacions que conviden a la reflexió a tots els seus visitants.


Comentaris