La jornada «Matí de Salut i Bàsquet» arriba a Reus, la Ciutat del Bàsquet Català 2019

La jornada està adreçada a professionals de l'àrea del bàsquet i acollirà diferents tallers i xerrades
Imatge d'arxiu d'una jornada anterior sobre Salut i Bàsquet | Cedida
 

El programa està organitzat per l'àrea «BQSalut» de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) i se celebrarà el pròxim 1 de maig al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. L'activitat té un cost de 10 euros i ja es poden fer les inscripcions a través del següent enllaç. La jornada de «Matí de Salut i Bàsquet» està inclosa a la programació de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019.

L'activitat està adreçada a entrenadors, monitors de bàsquet i a tots els professionals de la medicina com metges, fisioterapeutes, nutricionistes i psicòlegs, etc. que tinguin una relació amb l'esport del bàsquet. La diada es durà a terme al llarg del matí del pròxim 1 de maig al Pavelló Municipal de Reus i acollirà diferents ponents de primer nivell.

Tallers i xerrades per a professionals de l'àmbit del bàsquet

Durant el matí es realitzaran una sèrie de tallers i xerrades que aniran a càrrec de diferents professionals del sector. Destaquen les xerrades com «L'escalfament òptim preventiu», «Assistència mèdica a pista», «Prevenció de la lesió LCA», i «Psicologia de la lesió». Pel que fa als tallers, en destaquen «Embenat funcional», «Readaptació en la lesió de turmell», «Gestió psicològica de l'esportista lesionat» i «Pautes nutricionals en la prevenció i en la lesió». Podeu consultar la programació sencera a través d'aquest enllaç.

També hi haurà un torneig de bàsquet infantil

En acabar la jornada de tallers i xerrades, en sessió de tarda, es realitzarà el Torneig de Seleccions Territorials Infantil 2019. El torneig també es farà al Pavelló Olímpic Municipal de Reus, començarà a les 16.00 hores i s'allargarà fins a les 20.00 hores aproximadament. 

En el torneig hi participaran les següents seleccions territorials masculines i femenines de categoria infantil: Selecció de Girona, Selecció de Lleida, Selecció de les comarques centrals i la Selecció de Tarragona. 

L'organització informa que aquest torneig no pretén ser competitiu, sinó que té com a objectiu compartir una jornada de germanor entre les diferents seleccions que hi participen. 

Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019

Al desembre de l'any passat, la Fundació del Bàsquet Català i la Federació Catalana de Bàsquet va confirmar que Reus seria la Ciutat del Bàsquet al llarg de l'any 2019. Una de les raons perquè es va escollir Reus com a Ciutat del Bàsquet és per la programació d'activitats que es va presentar, a banda, també es va creure que les instal·lacions esportives reusenques són capaces d'acollir les activitats de gran magnitud. Així doncs, Reus acollirà diverses activitats relacionades amb l'esport del bàsquet al llarg de l'any, entre elles, la jornada «Matí de Salut i Bàsquet». 

"PENÓS: Acte incívic contra l'estàtua de la Dona Treballadora a Reus" "Josep Rull (JxCat) fa el primer míting electoral a Reus des de la presó"