Jornada de reflexió entre biblioteques i centres educatius pel foment de la lectura a Reus

L'activitat es durà a terme el dilluns, 9 de setembre, i serà una jornada de debat entre escoles i instituts i la biblioteca pública
Imatge d'arxiu d'uns alumnes llegint en una escola  | Cedida
 

 

L'Ajuntament de Reus, a través de les Biblioteques Municipals i els Serveis Educatius del Baix Camp organitzen conjuntament una jornada de debat i intercanvi entre escoles i instituts i la biblioteca municipal. L'activitat, anomenada Seiem 19, tindrà lloc el dilluns, 9 de setembre, i l'objectiu d'aquesta jornada és donar a conèixer aquelles iniciatives que han impulsat la lectura al territori.

 

Durant l'activitat s'intercanviaran experiències relacionades amb les activitats que s'han organitzat al voltant de la lectura i la informació i es convida als assistents a reflexionar sobre el tema. La iniciativa inclou la presentació del programa de visites didàctiques de les Biblioteques Municipals de Reus i del projecte Biblio(R)evolució en el qual va participar el curs passar l'Institut Escola Pi del Burgar. 

 

Programa de la jornada

Aquesta activitat està reconeguda pel Pla de Formació de Zona del CRP Baix Camp i computa com a hores de formació. Per inscriure-us a la jornada ho podeu fer a través d'aquest enllaç. El programa de la iniciativa és el següent: a les 9.00 hores s'inicia l'activitat amb una benvinguda i a les 9.15 hores es procedirà a l'obertura de la jornada.

 

A les 9.30 hores, hi haurà la presentació Què fem/Què oferim del Servei Municipal de Bibliotques de Reus i a les 10.00 hores hi haurà la Fira 'Tasta'ls', on els assistents podran visitar els diversos estands i fer un petit tast de les activitats de la biblioteca. 

 

A les 11 en punt es farà una pausa fins a les 11.30 hores, que seguirà la jornada amb una taula d'experiències sobre el foment de la lectura i la Biblioteca. Més tard, es farà l'activitat escolar Biblio(R)evolució de l'Escola Pi del Burgar i el Projecte sobre 'El petit príncep' de l'Escola Joan Rebull. 

 

A les 12.30 hores es realitzarà l'activitat dinàmica-debat sobre la relació escola-biblioteca on es reflexionarà sobre necessitats, projectes propis i de cooperació en el foment de la lectura, recursos per compartir i comunicació efectiva. A les 13.30 hores, Judit Robert conclourà la jornada i ens explicarà un conte de la seva adaptació per a infants d'El llibre de les bèsties de Ramon Llull.