El Trapezi debatrà sobre el món del circ amb les seves jornades professionals

Les inscripcions ja estan obertes per a tots aquelles entitats que hi vulguin participar

Arrenca un dels certàmens més esperats de la ciutat de Reus, tot i que no ho farà de la manera habitual. La Fira de Circ de Catalunya Trapezi obre el període d'inscripció de les seves jornades professionals que tindran lloc els pròxims 9 i 10 de juliol. Com va passar en la primera fase al maig, l'edició del Trapezi d'enguany serà virtual i ja està gairebé a punt.

Tal com va apuntar en el seu moment el regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, l'edició d'enguany constarà de tres fases, la tercera de les quals serà l'actuació en viu de les companyies participants, del 23 al 25 d'octubre a la mateixa ciutat on cada any s'ha realitzat la fira. Per ara, la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha obligat al públic habitual del Trapezi a conformar-se amb una 'edició especial' de manera virtual.

Tot i això, amb la intenció de perpetuar l'èxit del certamen i mantenir les il·lusions dipositades, s'han preparat una sèrie d'activitats virtuals per connectar als professionals i crear un espai de comunió on abordar diversos espais, des de l’anàlisi de l’actualitat, la realitat i desenvolupament del sector, activitats formatives i també de debat i pensament. La pròxima trobada tindrà lloc al mes de juliol, els dies 9 i 10, on s'han programat una sèrie de xerrades, activitats i tallers al voltant del món del circ, les seves problemàtiques i el seu futur.

Per a totes les persones que hi vulguin participar, el preu de la inscripció serà de 30 euros i inclou dues acreditacions per entitat, així com invitacions per als espectacles de l’edició 2020 del Trapezi el mes d’octubre. Per a les formacions que estiguin adscrites a l’APCC i altres associacions professionals de circ i/o arts escèniques, a més d’altres professionals, tindran un descompte en el preu de la inscripció i els costarà 15 euros. 

Activitats de dijous 9 de juliol

—10.00 hores: 'L'eclosió de l'autoria al circ', amb Pepa Plana, autora i clown; Quim Girón, director de circ; Rolando San Martin, director de circ, i Sara López Blanco, advocada especialista en propietat intel·lectual. Modera: Cristina Cazorla.

—12.00 hores: 'El circ a l'estat, realitats i estratègies', amb la Federació d'Associacions de Professionals del Circ a Espanya (CIRCORED), la Unió de Professionals Artistas i Amics del Circ (UPAAC), les Arts de Carrer Associades (PATEA), l'Asociació d'Empresas del Circ de Creació (AECC), la Federació Española de Formació Professional de les Arts del Circ (FEFPAC) i la Federació d'Escoles de Circ Socio-Educatiu (FEECSE). Modera: Leandro Mendoza, director artístic de Fira Trapezi.

—16.00 hores: Les onze companyies participants al Trapezi 2020 presenten els seus espectacles dins el marc de l'edició del Trapezi en viu 2020. Les companyies són Amb Alta Gama, Rhum & Cia, Cia. Hotel Iocandi, Madame Gaüc, Cia. Pistacatro, Cia. Manolo Alcántara, Vaivén Circo, Xampatito Pato, Yldor Llach, Ateneu de 9 Barris i Circ Vermut. Dinamitza: Leandro Mendoza, director artístic de Fira Trapezi. Modera: Gebra Serra, coordinadora de Fira Trapezi.

Activitats de divendres 10 de juliol

—10.00 hores: 'Linternas en la noche', activitat oferida per COFAE. Es tracta d'un taller que reflexiona sobre què és un acompanyament a projectes culturals i sobre com es poden crear eines com plans de distribució, oficines especialitzades o convocatòries públiques per crear produccions d'èxit més enllà de la perspectiva local. Ponent: Roberto Ramos León.

—12.00 hores: 'Nous paradigmes de futur', organitzat per l'APCC. En aquesta xarrada es posarà sobre la taula una dada esgarrifosa que potser ha passat desapercebuda. A causa de la pandèmia s'han vist cancel·lats un mínim de 592 espectacles de circ. Amb aquest acte es pretén posar de manifest les mancances i debilitats del sector i, alhora, plantejar alternatives i noves vies per repensar la professió des de la perspectiva social.

—13.00 hores: vermut.

"L'Institut Pere Mata estudia la relació entre el TDAH i els primers episodis psicòtics" "Urgent: Decisió d'última hora sobre l'obertura de les piscines municipals de Reus"