Juan Carlos Sánchez (Cs Reus) denuncia que el partit li ha «tallat el cap»

Afirma que se l'ha fet fora per haver denunciat «irregularitats d'una persona important de Cs a Catalunya»
Juan Carlos Sánchez ha comparegut aquest dilluns | J.O.

 

Ciutadans Reus passa per moments crítics. El seu actual portaveu i qui va ser cap de llista a les municipals del 2015, Juan Carlos Sánchez, ha anunciat en roda de premsa que no encapçalarà la llista electoral el pròxim mes de maig per decisió del partit. Considera que «se'm va tallar el cap» per haver denunciat les presumptes irregularitats «d'una persona important de Cs a Catalunya». Després d'un llarg estira-i-arronsa per configurar la llista electoral, finalment Carlos Carrizosa li ha comunicat que no serà candidat municipal.

Carrizosa es carrega el grup municipal de Cs a Reus

Juan Carlos Sánchez ha comparegut aquest dilluns per anunciar que, finalment, no serà el cap de llista de Ciutadans a Reus. No ha estat decisió seva, sinó que l'ha pres la direcció del partit i, en concret, Carlos Carrizosa. Almenys ha estat ell qui, el passat dia sis de març, segons ha explicat Sánchez, li va enviar un correu electrònic comunicant-li que no seria cap de llista per haver denunciat, per via interna, les presumptes irregularitats d'un important membre de l'àmbit català del partit.

Sobre aquestes irregularitats, Juan Carlos Sánchez ha repetit diverses vegades que no en podia donar més detalls. Els estatuts i mecanismes del partit estableixen que primer s'investigui internament, per confirmar que no es tracti d'un muntatge i que hi hagi indicis reals d'aquestes irregularitats. En fer aquesta denúncia interna, Juan Carlos Sánchez ha vist com se l'expulsava de la llista municipal després d'haver-lo confirmat com a candidat per via interna.

Tots els detalls que ha donat respecte al cas són que afecta un càrrec important de Cs a l'àmbit català, que si es confirma el cas, «no seguiria un codi ètic adequat al del partit» i que no sap «si poden arribar a ser fraudulents o delictius». «El que no és normal és que tallin el cap a qui denuncia un possible cas així», ha sentenciat. El dia 3 de març va posar en coneixement de la direcció del partit els indicis de la situació, i tres dies després va rebre el correu electrònic de Carlos Carrizosa. Se l'havia ratificat com a candidat el dia 28 de febrer.

Juan Carlos Sánchez, portaveu de Cs Reus | Jordi Olària Gras

 

Vetos i imposicions de Barcelona a Reus

La cronologia dels fets es remunta mesos enrere. Juan Carlos Sánchez i el seu equip comencen a configurar una proposta de llista electoral que, tal com va explicar TarragonaDigital la setmana passada, havia acabat provocant un conflicte amb la direcció catalana del partit. El cas és que, tal com ha confirmat el mateix portaveu municipal aquest dilluns, se li van vetar noms, com els de Guillermo Figueras o Pepa Labrador —actuals regidors— sense cap més justificació que «no compleixen els criteris adequats», i se n'hi van imposar altres.

Sánchez assegura que el grup municipal no s'ha fracturat, i que fins i tot els regidors vetats per la direcció catalana li van mostrar el seu suport a seguir endavant. Després de negociacions entre Reus i Barcelona, Sánchez explica que es va arribar a un acord que «tot i no ser satisfactori», pensava que permetria mantenir el projecte de Cs Reus. Finalment, cap dels quatre regidors actuals de Cs a Reus repetiran a la llista electoral.

No abandonen el partit

Ni Juan Carlos Sánchez i els regidors de Reus abandonaran Ciutadans. Consideren que «és un error, s'han equivocat» en referència a qui ha pres la decisió de tancar el tema d'aquesta manera. «Hi ha algú que es pensa que el partit és seu», ha reblat a la roda de premsa, i ha assegurat que faran valer els seus drets com a militants de la formació. Si passat un període de temps no veuen evidències que s'hagi engegat la corresponent investigació interna, es plantejaran les següents passes a seguir.

Sigui com sigui, «marxarem amb el cap alt per la feina feta», assegura Sánchez. Seguiran formant el grup municipal el que queda de mandat, ha explicat, per responsabilitat amb els seus votants, i ha repassat part de la feina que consideren que avala el seu pas per l'Ajuntament de Reus. Ha recordat, per exemple, la denuncia contra la presència de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència, que els va donar la raó.

També ha posat sobre la taula la moció per rebaixar els sous del govern municipal, aprovada i no aplicada. En aquest mateix àmbit, ha afirmat que són el primer partit en 40 anys que retorna a les arques municipals de Reus part de les retribucions que els corresponien com a grup municipal. En l'àmbit judicial, ha assegurat que «tot i no ser regidors, seguirem amb els processos judicials engegats».

"MUNICIPALS: El cas Innova es torna a colar a la política reusenca i trenca un partit" "'Goliat', el cavall més gran de Catalunya, als Tres Tombs de Reus"