L'Ajuntament de Reus ha retirat la pancarta.

L'Ajuntament de Reus retira la pancarta per la llibertat dels presos de la façana

El govern de Reus presentarà un recurs contra l'ordre de retirar la pancarta

ACTUALITZACIÓ 4/10/2019 15.00 h

L'Ajuntament de Reus ha retirat, el migdia d'aquest divendres, 4 d'octubre, la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics que penjava de la façana. Segons fonts municipals, la pancarta s'ha retirat pel requeriment de la Junta Electoral, però confirmen que el consistori continua endavant amb el recurs que ja va anunciar aquest dijous. 

 

ACTUALITZACIÓ 3/10/2019 15.00 h

El govern de Reus presentarà un recurs en contra de la resolució que l'obliga a retirar la pancarta per la «Llibertat presos polítics» i el llaç groc que pengen de la barana superior de l'Ajuntament. La Junta Electoral de Zona ha donat, aquest matí, 24 hores al consistori perquè faci efectiva la seva retirada, s'abstingui de col·locar-ne més i vetlli perquè no ho facin terceres persones.

Com ha passat a altres municipis, el govern municipal ha decidit recórrer aquesta decisió, un recurs que, a jutjar pels antecedents en situacions idèntiques a aquesta, acabaria rebutjat. Malgrat allargar el temps durant el qual la pancarta i el llaç puguin estar col·locats sense repercussions legals, tot fa preveure que s'acabarà despenjant en compliment de les directrius de la Junta Electoral.

NOTÍCIA 3/10/2019 9.30 h

La Junta Electoral de Zona dona 24 hores a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, perquè retiri la pancarta amb el lema «Llibertat presos polítics. Assemblea» i el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Reus. D’aquesta manera, també insta a què «s’ha d’abstenir de col·locar-los, promoure la seva col·locació, o permetre la seva permanència en el cas de col·locació per part de tercers».

Per una altra banda, la Junta Electoral dicta en la seva resolució que «en el marc de neutralitat en el que han d’actuar els poders públics exigeix que durant el període electoral no es pugui realitzar cap actuació que suposi prendre partit o posicionar-se». «Això succeeix clarament quan es col·loca o es promou la col·locació en edificis públics, col·legis electorals o instal·lacions públiques, de banderes com 'l'estelada’ o de símbols que expressen o promouen l’adhesió a determinats idearis polítics», afegeix en el document.

D'aquesta manera, la Junta Electoral de Zona avala la denúncia presentada per Ciutadans aquest setmana. El partit polític va interposar denúncia per «pancartes i simbologia partidista» en els casos de l'Ajuntament de Reus, Tarragona, Valls i la Selva del Camp. A més, també va assenyalar que ho faria en els següents dies contra Torredembarra, Tortosa, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar. El document presentat per Ciutadans indicava «l'incompliment de la resolució que obliga el govern i els ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral».

Recordava, a més, que «tot i les diferents resolucions de la Junta Electoral Central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments tarragonins i també d'edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s'associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions». finalment, Ciutadans reclamava en la seva denúncia «unes eleccions del 10-N lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part».

Imatge general de la façana de l'Ajuntament de Reus
Imatge general de la façana de l'Ajuntament de Reus | Redacció

Comentaris
Josep Sierra Roca
La junta electoral del “selvatge” (per lo de la llei del més fort, la llei de la selva) “reino de españa”, és, de fet, un dels braços executors, un comissari polític, exponent de les pitjors dictadures, als dictats dels seus amos, els violents del 155, amb l’objectiu d’eliminar qualsevol rastre de llibertat d’expressió i d’altres Drets Humans a Catalunya. Vaig tenir ocasió d’experimentar en persona la seva arbitrarietat ara fa casi dos anys, en les eleccions del 21D, com representant del col•le
Josep Sierra Roca
(segueix) com representant del col•lectiu Avis i Àvies per la Llibertat, de Reus; arbitrarietat fins i tot reconeguda per ells mateixos a posteriori, 3 mesos més tard. Òbviament, no hem mereixen la més mínima consideració; les seves “ordres” s’han d’acatar senzillament perquè ells tenen les porres, les pistoles i els fusells d’assalt contra gent totalment indefensa.
José Quintanilla Ros
Señor representante de los Avis que dan voltes a la plaça: Los de "CIU, ara no toca" son bastante caganers con estos temas y a la mínima que les aprietan quitan pancartas y cantan el cara al sol si hace falta. Los votos al Pellicer son votos para cristo y para España.
Mon
Y k si son votos para España? Con mucho orgullo.