GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Junts per Reus enceta les propostes electorals fixant-se en la zona nord

Insisteixen en la passarel·la del barri Gaudí | Volen estudiar construir un aparcament subterrani
Junts per Reus presenta la reforma de la zona nord | Cedida

 

Junts per Reus situa la zona nord de la ciutat com dels objectius urbanístics del seu projecte de ciutat. Com ja van anunciar fa uns mesos, els contactes mantinguts des del govern local amb Adif ja anaven en aquesta direcció. Junts per Reus obre la llauna de les seves propostes electorals amb una passarel·la, la reforma del passeig i la construcció d'un aparcament subterrani a la zona.

 

Un nou aparcament subterrani a la zona nord

«La zona nord de la ciutat ha estat durant anys un cul de sac, que bloquejat per la línia del tren i la mateixa estació, no permetia a la ciutadania moure’s lliurement, i en limitava el creixement», assegura el cap de llista de Junts per Reus i encara alcalde, Carles Pellicer. Afirma que la seva proposta electoral vol «aconseguir relligar la ciutat» per fer-la més amable per als vianants i perquè hi perdi protagonisme el trànsit rodat.

 

Per tal de reduir el moviment de vehicles particulars, explica, es plantegen la construcció d'un aparcament subterrani a la zona. «Ens comprometem a analitzar quin emplaçament seria l’òptim, perquè es pot fer als dos llocs, si sota el mateix passeig o davant de l’estació, a l’estil de l’actual pàrquing del Mercat», apunta el candidat. El passeig de Mata, de fet, pot viure un canvi important si els estudis i plantejaments que ara s'anuncien s'acaben executant.

 

Carles Pellicer, cap de llista de Junts per Reus, presenta el projecte electoral | Cedida

 

La passarel·la entre el barri Gaudí i el passeig de Mata

Estudiar «la construcció d'una passarel·la lleugera entre l'estació de tren i l'avinguda del Comerç» també forma part del programa electoral de Junts per Reus. Es tracta de lligar dues zones de la ciutat que ara tenen l'estació de trens entremig. El passat mes de març, com a govern local, l'equip de Pellicer es va reunir amb Adif per estudiar els futurs usos dels 35.000 metres quadrats de terreny erm que ara té l'empresa estatal.

 

Una possibilitat, segons es va dir aleshores, és fer-hi un aparcament per a cotxes vinculat a l'estació. També el mes passat es va recuperar el projecte de passarel·la entre el passeig de Mata i el barri Gaudí, un projecte que manté Junts per Reus al seu programa. Es tractaria d'unir l'avinguda del Comerç i el passeig de Mata allargant per als vianants el carrer que dóna accés a l'estació pel cantó de la residència que hi ha al costat.

 

Zona on Junts per Reus proposa estudiar actuar urbanísticament | Cedida

 

Un projecte similar proposava, fa unes setmanes, Ara Reus. En el seu cas, però, amb més inclinació per al túnel que passi les vies per sota. Els municipalistes reivindicaven aleshores que ja duien el projecte al programa electoral l'any 2015, i valoraven l'aparcament que el seu soci de govern projectava al costat de l'estació com un error, i s'inclinava perquè s'hi aixequin pisos.

 

La reforma integral del passeig de Mata

La proposta de Junts per Reus per a la zona nord de la ciutat també inclou actuar urbanísticament al passeig de Mata. L'objectiu és acabar «reduint el trànsit i ampliant la zona de via pública per a vianants, sempre preservant l’estètica històrica del passeig» segons l'alcaldable de la formació. Pellicer ha explicat que «resolta la qüestió de l’aparcament en superfície, apostant per una major zona destinada a vianants, proposem per al proper un mandat fer un estudi de reconversió del passeig des d'un punt de vista urbanístic, valorant l’ampliació de les voreres adjacents, potenciant l’activitat econòmica al seu voltant i acordant amb els veïns la reforma».