La plaça Prim i el tomb de Ravals, protagonistes de la segona proposta electoral de Junts per Reus

Es vol integrar la plaça Prim amb els ravals de la ciutat | Peatonalitzar la Raval de Santa Anna i la Raval de Jesús
Junts per Reus vol integrar, de forma coherent, la plaça Prim amb els ravals de la ciutat, el carrer Sant Joan i carrer Llovera | cedida

 

Junts per Reus va encetar les propostes electorals fixant-se en la zona nord de la ciutat, marcades per la construcció d’una passarel·la entre el barri Gaudí i el passeig de Mata, la reforma d’aquest passeig, i un aparcament subterrani a la zona. Ara, la candidatura de Carles Pellicer, ha explicat la segona proposta electoral i es fixa amb la zona centre de la ciutat perseguint l’objectiu de relligar la trama urbana i fer més agradable la vida a la ciutat. Aquestes propostes es tracten d’una mesura per impulsar tant el comerç com la vida urbana al centre de Reus.

Integrar la plaça Prim amb els ravals de la ciutat

La reforma de la Plaça Prim està plantejada com una iniciativa indispensable. L’objectiu és integrar-la de forma més coherent amb els ravals de la ciutat, el carrer Sant Joan i el carrer Llovera. En aquest sentit, l’alcaldable de Junts per Reus ha explicat que «volem una plaça d’estètica més oberta i pensada pels vianants».

Junts per Reus es fixa amb la plaça Prim i el tomb de Ravals en la seva segona proposta electoral | Cedida

 

En aquesta reforma es té en compte la tendència de moltes ciutats europees, les quals estan convertint en zona de vianants els centres de les ciutats. Aquest fet ha estat traduït amb bons resultats, tant pel comerç com per la ciutadania en aquelles poblacions que s’ha aplicat i al mateix centre històric de Reus.

Convertir en zona de vianants el tomb de Ravals

Junts per Reus proposa convertir en zona de vianants la Raval de Santa Anna, des de la plaça Catalunya fins a la plaça Prim. Aquesta acció facilitarà un major flux de vianants a la zona comercial del tomb de Ravals, a més de conjugar perfectament amb la filosofia d’anar relligant el centre de la ciutat. Aquesta mesura compta amb un gran consens ciutadà i fins al 80% dels comerciants de la Raval Santa Anna hi estarien a favor segons apunta.

Convertir en zona de vianants la Raval Santa Anna és una de les propostes de Junts per Reus | cedida

 

Per estudiar la viabilitat del projecte, primer es realitzaria una primera fase de prova tancant el pas dels vehicles els divendres i dissabtes. Amb això hi hauria una primera mostra i se sabria quin impacte suposa a la mobilitat el tancament del carrer. En cas que el resultat fos bo, es passaria a la segona fase que consisteix a deixar la Raval Santa Anna a un únic nivell.

D’altra banda, des de Junts per Reus es proposa convertir en zona de vianants la Raval de Jesús. Aquesta actuació és més complicada, ja que la connexió amb el carrer Sant Joan ho dificulta, ja que hi ha un elevat trànsit a la zona. Tot i això, si hi ha consens amb el comerç i els veïns, s’estudiarà com ferh-ho realitat.

Volen estudiar convertir en zona de vianants la Raval de Jesús | Google Maps

 

"ATENCIÓ: La Ganxet Pintxo ja té dates per aquest maig!" "AGENDA: Més de 500 motos exposades al 13è Saló de la Moto de Reus"