Javier Ortega Smith en una imatge d'arxiu

El jutge de Reus investiga per discriminació el diputat de Vox Ortega Smith

L'associació denunciant, Watani, considera que el jutjat reusenc ha de seguir instruint el cas perquè quan es van produir els fets l'investigat no ocupava l'escó

El titular del jutjat número 4 de Reus ha ordenat la tramesa d'un ofici al Congrés dels Diputats perquè informi sobre la condició de diputat de Javier Ortega Smith, de Vox, investigat per un suposat delicte de discriminació. El càrrec ultradretà està imputat des del passat mes d'abril arran de la denúncia presentada per l'associació musulmana Watani.

L'advocat de l’entitat, Hilal Tarkou, va portar als jutjats un discurs d'Ortega Smith de setembre de 2018 a València en el qual manifestava que «l'enemic comú és la invasió islamista». Ara, el jutge vol saber si és competent per continuar la investigació o s'ha d'inhibir davant del Tribunal Suprem, atès que l'investigat és diputat al Congrés arran de les eleccions del passat 28 d'abril.

Tarkou ja ha anunciat que presentarà un recurs reclamant que sigui el mateix jutge de Reus que continuï amb la causa perquè quan els fets van tenir lloc, encara no ocupava l'escó. «Creiem que no procedeix. En el moment dels fets no era diputat i, per tant, s'ha d'investigar com qualsevol persona normal, com qualsevol ciutadà: sense privilegis», ha declarat el mateix advocat.


Comentaris
Annibal
No es tracta de discriminar a les persones. És tracta de combatre l'islam com a projecte ideològic i polític totalitari. L'islam allí on te majoria persegueix als cristians i altres minories sense escrúpols i ningú diu res. L'islam té uns valors contraris als valors democràtics occidentals. A Europa no hauria de tenir cabuda.