Ni JxR ni ERC Reus assistiran a la trobada de càrrecs electes impulsada per la CUP

Emplacen la formació anticapitalista a reunir-se quan la convocatòria sorgeixi d'actors transversals, com les associacions de municipis
Imatge d'arxiu del grup municipal de la CUP de Reus | Jordi Olària Gras

 

Ni Junts per Reus ni ERC Reus assistiran a la trobada impulsada per la CUP per reunir els càrrecs electes de Catalunya. La formació anticapitalista ha convocat una reunió a Barcelona per donar una resposta unitària a la sentència del Tribunal Suprem, als fets d'aquesta setmana passada «i als dies que han de venir». Les cúpules de JxC i ERC han ordenat als seus regidors i diputats que no hi assisteixin i, a la capital del Baix Camp, se seguiran les indicacions dels partits.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Des de la CUP de Reus, la seva portaveu, Marta Llorens, va demanar ahir a Montserrat Vilella, portaveu de JxR i a Noemí Llauradó, portaveu d'ERC, que assistissin a la trobada, programada per aquesta tarda a Barcelona. Va demanar, també, que s'ajornessin les comissions informatives previstes per aquest dilluns de cara al ple municipal previst per divendres on s'han d'aprovar el pressupost municipal i les ordenances fiscals.

 

Segons la formació cupaire, els seus tres representants al plenari assistiran a la trobada, mentre que Vilella i Llauradó van agrair la invitació, però van declinar anar-hi elles o qualsevol altre regidor del consistori. «Som setze regidors al ple municipal de Reus i ens toca, a tots, estar a l'altura de les demandes del país», considera Marta Llorens. L'objectiu d'aquesta trobada és «concretar un programa per trobar una sortida democràtica en clau d'autodeterminació al conflicte amb l'Estat espanyol».

 

El grup municipal de Junts per Reus, en una imatge de la darrera campanya electoral | Jordi Olària Gras

 

L'Assemblea de Càrrecs Electes

Llorens insisteix en «la importància de l'assistència dels regidors del govern de Reus per poder desplegar políticament els acords de la moció en rebuig a la sentència de l'1-O» aprovada al ple extraordinari de la setmana passada. Des del punt de vista de Junts per Reus, Montserrat Vilella explica a TarragonaDigital que la seva prioritat és l'Assemblea de Càrrecs Electes.

 

Aquest òrgan, no formal i anunciat l'any 2017 en el marc del referèndum de l'1-O, vol ser un ens que aglutini representants polítics des de regidors fins a diputats parlamentaris, per treballar de manera autònoma a les institucions formals. Es basa en la legitimitat que, expliquen, atorga a aquells que en formen part el fet d'haver sortit escollits a les eleccions, siguin de l'àmbit que siguin.

 

Els sis representants d'ERC Reus al plenari en una imatge d'arxiu   | Jordi Olària Gras

 

Montserrat Vilella manté que és en aquest ens on s'ha de buscar la línia d'actuació conjunta, i no a través de les convocatòries fetes per un sol partit. Marta Llorens apunta que l'objectiu «no és fer una opa a l'Assemblea de Càrrecs Electes, sinó establir un òrgan de treball diferent». Explica, també, que per la CUP, l'ACE «no ha estat validada; fins ara no ha servit de res» i, de fet, més enllà d'anunciar-se la seva creació, no ha tingut activitat.

 

Amb tot, es preveu que es convoqui, a través de les associacions de municipis, durant els pròxims dies. A aquesta futurible convocatòria sí que hi assistirien els representants de Junts per Reus. Fonts d'Esquerra confirmen a aquest mitjà que també estan pendents que es faci una convocatòria des de les entitats de municipis, ja sigui la Federació Catalana de Municipis, l'Associació de Municipis de Catalunya o l'Associació de Municipis per la Independència. Una convocatòria que, apunten, cal que s'obri a totes les formacions demòcrates, siguin independentistes o no, i a la societat civil.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris
Víctor
Els regidors de CIU i ERC no poden anar a la reunió perquè avui volen anar a MISSA.