Ni JxR ni ERC Reus assistiran a la trobada de càrrecs electes impulsada per la CUP

Emplacen la formació anticapitalista a reunir-se quan la convocatòria sorgeixi d'actors transversals, com les associacions de municipis
Imatge d'arxiu del grup municipal de la CUP de Reus | Jordi Ol√†ria Gras

Ni Junts per Reus ni ERC Reus assistiran a la trobada impulsada per la CUP per reunir els c√†rrecs electes de Catalunya. La formaci√≥ anticapitalista ha convocat una reuni√≥ a Barcelona per donar una resposta unit√†ria a la sent√®ncia del Tribunal Suprem, als fets d'aquesta setmana passada ¬ęi als dies que han de venir¬Ľ. Les c√ļpules de JxC i ERC han ordenat als seus regidors i diputats que no hi assisteixin i, a la capital del Baix Camp, se seguiran les indicacions dels partits.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Des de la CUP de Reus, la seva portaveu, Marta Llorens, va demanar ahir a Montserrat Vilella, portaveu de JxR i a Noemí Llauradó, portaveu d'ERC, que assistissin a la trobada, programada per aquesta tarda a Barcelona. Va demanar, també, que s'ajornessin les comissions informatives previstes per aquest dilluns de cara al ple municipal previst per divendres on s'han d'aprovar el pressupost municipal i les ordenances fiscals.

Segons la formaci√≥ cupaire, els seus tres representants al plenari assistiran a la trobada, mentre que Vilella i Llaurad√≥ van agrair la invitaci√≥, per√≤ van declinar anar-hi elles o qualsevol altre regidor del consistori. ¬ęSom setze regidors al ple municipal de Reus i ens toca, a tots, estar a l'altura de les demandes del pa√≠s¬Ľ, considera Marta Llorens. L'objectiu d'aquesta trobada √©s ¬ęconcretar un programa per trobar una sortida democr√†tica en clau d'autodeterminaci√≥ al conflicte amb l'Estat espanyol¬Ľ.

El grup municipal de Junts per Reus, en una imatge de la darrera campanya electoral | Jordi Ol√†ria Gras

L'Assemblea de Càrrecs Electes

Llorens insisteix en ¬ęla import√†ncia de l'assist√®ncia dels regidors del govern de Reus per poder desplegar pol√≠ticament els acords de la moci√≥ en rebuig a la sent√®ncia de l'1-O¬Ľ aprovada al ple extraordinari de la setmana passada. Des del punt de vista de Junts per Reus, Montserrat Vilella explica a TarragonaDigital que la seva prioritat √©s l'Assemblea de C√†rrecs Electes.

Aquest òrgan, no formal i anunciat l'any 2017 en el marc del referèndum de l'1-O, vol ser un ens que aglutini representants polítics des de regidors fins a diputats parlamentaris, per treballar de manera autònoma a les institucions formals. Es basa en la legitimitat que, expliquen, atorga a aquells que en formen part el fet d'haver sortit escollits a les eleccions, siguin de l'àmbit que siguin.

Els sis representants d'ERC Reus al plenari en una imatge d'arxiu   | Jordi Ol√†ria Gras

Montserrat Vilella mant√© que √©s en aquest ens on s'ha de buscar la l√≠nia d'actuaci√≥ conjunta, i no a trav√©s de les convocat√≤ries fetes per un sol partit. Marta Llorens apunta que l'objectiu ¬ęno √©s fer una opa a l'Assemblea de C√†rrecs Electes, sin√≥ establir un √≤rgan de treball diferent¬Ľ. Explica, tamb√©, que per la CUP, l'ACE ¬ęno ha estat validada; fins ara no ha servit de res¬Ľ i, de fet, m√©s enll√† d'anunciar-se la seva creaci√≥, no ha tingut activitat.

Amb tot, es preveu que es convoqui, a trav√©s de les associacions de municipis, durant els pr√≤xims dies. A aquesta futurible convocat√≤ria s√≠ que hi assistirien els representants de Junts per Reus. Fonts d'Esquerra confirmen a aquest mitj√† que tamb√© estan pendents que es faci una convocat√≤ria des de les entitats de municipis, ja sigui la Federaci√≥ Catalana de Municipis, l'Associaci√≥ de Municipis de Catalunya o l'Associaci√≥ de Municipis per la Independ√®ncia. Una convocat√≤ria que, apunten, cal que s'obri a totes les formacions dem√≤crates, siguin independentistes o no, i a la societat civil.

"ūüöď La Gu√†rdia Urbana de Reus incrementa la seva pol√≠tica de proximitat" "ūüĒīLa nova proposta de protesta a Reus: ¬ęanar a llen√ßar la brossa¬Ľ arreu de la ciutat"