Laura Borràs, consellera de Cultura, visita Reus per parlar d'òpera

La consellera pronunciarà una conferència aquesta setmana

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya visitarà, dimecres, la ciutat de Reus. Ho farà per pronunciar una conferència a El Círcol titulada 'Don Giovanni: el seductor que només estimava la seducció', i que està prevista per un quart de nou del vespre. Amb entrada lliure, com és habitual, l'entitat reusenca n'ha fet arribar la invitació als socis, tot i que la xerrada és oberta al públic general. Amb el nom de Don Giovanni en italià, sembla que la xerrada s'hagi de centrar en l'òpera de Mozart, tot i que la segona part del títol de la conferència porta a pensar que pugui versar sobre el mite del Don Joan.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Malgrat tractar-se d'una consellera de la Generalitat, i a jutjar pel títol de la conferència, serà la primera conferència pronunciada per una persona de la primera línia política que no abordi la situació catalana i espanyola. A la sala dels miralls l'han precedit, recentment, Laura Masvidal, casada amb Joaquim Forn, qui va presentar 'Escrits de presó', una obra del seu marit. Al mateix espai hi va pronunciar la xerrada 'España en el mundo' José Manuel García-Margallo no fa ni dos mesos i, abans que ell, Meritxell Borràs va seure a la cadira principal per explicar el seu pas per la presó, plasmat en un llibre.

Sala Miralls Círcol Reus
Sala dels Miralls d'El Círcol de Reus | El Círcol

 

Primera conferència del 2019

Aquest dimecres serà Laura Borràs qui s'endugui l'atenció del públic que hi haurà a la sala dels miralls d'El Círcol de Reus. Es tracta de la primera conferència programada a El Círcol d'aquest 2019, després que bona part de les que van organitzar-se els darrers mesos del 2018 giressin entorn de la situació política actual a Catalunya en concret i a l'Estat espanyol en general.

En aquesta ocasió, tot i tractar-se d'una ponent completament immersa i afectada per aquesta situació, la xerrada no s'hi referirà directament; amb tot, és fàcil pensar que si no ho fa la consellera durant el seu discurs, sigui el públic qui li pregunti per la situació durant l'habitual torn de preguntes final.

La consellera de Cultura catalana és llicenciada en Filologia Catalana i doctora cum laude en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. És professora a la mateixa universitat i també d'un dels màsters que s'hi cursen. Va dirigir l'Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018, quan va ser nomenada consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.