Lax'n'Busto prepara nou disc i una gira de tres concerts que passarà pel Teatre Fortuny

El 24 de maig, el grup del vendrell hi presentarà 'Polièdric', un àlbum sense cantant estable i amb grans veus convidades
Els Lax'n'Busto seran al Teatre Fortuny al maig, presentant el seu nou disc 'Polièdric' | Lax'n'Busto

 

Després de quasi sis anys sense noves cançons, els Lax’n’Busto s’han tornat a tancar a l’estudi per enregistrar deu noves peces que presentaran, de forma extraordinària, en una petita gira de tres concerts que passarà pel Teatre Fortuny de Reus. El mític grup del Vendrell actuarà a la capital del Baix Camp el pròxim 24 de maig i les entrades, que oscil·len entre els 20 i els 32 euros, ja s’han posat a la venda avui dimecres, 12 de desembre.

Des de la fi de la gira i l’aturada indefinida d’ara fa dos anys a la sala Razzmatazz de Barcelona, arran de la marxa del cantant Salva Racero, els Lax’n’Busto han estat component noves cançons que, ara, presentaran de manera especial, amb un àlbum sense cantant estable on participaran diverses veus convidades.

Pemi Fortuny tornarà a cantar amb els Lax'n'Busto

A més, per aquest nou projecte els Lax’n’Busto han comptat amb la participació del carismàtic Pemi Fortuny, el primer cantant i cofundador del grup, que ha interpretat dues de les cançons del nou disc, titulat ‘Polièdric’. El nou treball discogràfic de la banda del Vendrell ha estat produït tècnicament i artísticament per Santos Berrocal i Fluren Ferrer.

Un càsting i una veu guanyadora

Al mes de maig, els Lax’n’Busto van convocar un càsting per trobar un cantant que interpretés alguna de les cançons del disc, en una iniciativa que va acollir 238 participants i quatre cantants finalistes. La guanyadora, Nerea Bassart, ja ha gravat la seva cançó d’un nou disc on l’acompanyaran artistes com Ramon Mirabet, Miquel Abras, Pol Fuentes, Ernest Armengol o David Ros.

‘Polièdric’ sortirà a la venda el pròxim 15 de febrer i, arran de la complexitat i l’ambició del projecte, només es faran tres únics concerts de presentació amb la «gran banda», amb tots els cantants, tal com l’han definida els mateixos Lax’n’Busto. El 30 d’abril, els vendrellencs actuaran a l’Auditori de Girona, dins del festival Strenes; el 10 de maig seran a la Sala Barts de Barcelona, dins de la programació del Guitar BCN i, finalment, aterraran al Teatre Fortuny de Reus, el pròxim 24 de maig.

"L'alcalde de Reus presenta la nova marca preelectoral" "Veïns i comerciants de la plaça de la Sang, en peu de guerra per les obres"